Ha a zsűrin múlik, Pápai Joci bejutott volna az eurovíziós döntőbe

PÁPAI Joci, Eurovízió 2019
Tel-Aviv, 2019. május 13. Pápai Joci, az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő énekes Az én apám című dalt énekli a 64. Eurovíziós Dalfesztivál próbáján Tel-Avivban 2019. május 13-án. Az Eurovíziós Dalfesztivál két elődöntőjét május 14-én és 16-án, a döntőt május 18-án rendezik. MTI/AP/Sebastian Scheiner
Vágólapra másolva!
A fogadóirodák pedig telibe találták az eredményt.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, a nemzetközi fogadóirodák a holland versenyzőnek adták messze a legtöbb esélyt a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon, és láss csodát, így is történt, a holland Duncan Laurence nyert Arcade című dalával. Az irodák a dobogóra még az olasz és az orosz előadót várták, és itt sem hibáztak, ők kerültek a 2. és a 3. helyre.

Forrás: MTI/AP/Sebastian Scheiner

Érdekes adalék még a múlt heti zenés versengéshez, hogy Pápai Joci összesítésben ugyan kiesett az első elődöntőben, de ha csak a szakmai zsűri szavaz, akkor bekerül a szombati fináléba. A zsűri ugyanis a 9. helyre tette a magyar versenyzőt (megelőzve a lengyel, a belga, a grúz riválist), és mivel 10 ment tovább kedd este, ezzel bejutott volna a nagydöntőbe. Sajnos a magyarokkal egy elődöntőben szereplő országok szavazóinál nem volt top 10-es, így összesítésben nem szerzett elég pontot.