Most sajnálhatják igazán a készítők, hogy vége a Trónok harcának

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Rekordnézettséggel búcsúzott a sorozat. Spoileres folytatás!
Vágólapra másolva!

Nyilván nem lett volna meg a csúcsnézettség egy erős kritikákkal illetett, sok rajongói fanyalgással kísért évad végén, de ettől még igen szépek a számok: 19,3 millió amerikai nézte meg vasárnap este a Trónok harca bő egyórás fináléját a tévében, illetve az HBO Go és HBO Now platformokon. A hatodik rész tehát rekordot döntött, de az ötödiket sem kísérte bágyadt érdektelenség, akkor 18,4 millió amerikai nézte Királyvár ostromát. A magyar HBO konkrét számokat nem kommunikál, de valószínűleg itthon is nagy érdeklődés mellett ment a búcsúrész.

Forrás: HBO

Lehet persze morgolódni a hibák, értelmetlen fordulatok miatt, ettől még tény, hogy az USA-ban, a nyugati világ legnagyobb és legfontosabb televíziós piacán 44,2 millió ember követte hétről hétre a nyolcadik évadot (összesítve, sokan pár nap késéssel), és az HBO közlése szerint ez heti 10 millióval több, mint ahányan a hetedik évadon csüngtek (hetente) két évvel ezelőtt.

Az utolsó rész okozta felháborodásról itt írtunk, itt olvashat a szereplők jövőbeli terveiről, itt megnézheti, milyen csúnya baki maradt a legvégére. A színészek képes-érzelmes búcsúit itt mutatjuk meg.

Alább szavazhat, ha épp van kedve:

Szavazzon!

Jó volt a Trónok harca utolsó évadja?