Pár színészt kis híján őrületbe kergetett a szerepe

2019.06.10. 06:58

Nem lehet egyszerű feladat eljátszani egy másik embert, egy teljesen más személyiséget, főleg, ha sorozatszerepről van szó, amikor a színésznek hosszú időre, akár évekre kell egy karakter bőrébe bújnia. Voltak is páran, akiknek konkrétan az agyukra ment a munka, pszichésen megviselte őket egy tévés szerep – közülük mutatunk be néhányat.

Mandy Patinkin (Gyilkos elmék)

A Gyilkos elmék első főszereplője utólag úgy nyilatkozott, a karrierje során a legrosszabb döntése volt, hogy elvállalta a munkát: arról panaszkodott, hogy Jason Gideon szerepe „bomlasztó hatással volt a lelkére és a személyiségére" – utána négy évig, a Homeland-ig nem is láthattuk a képernyőn.

Forrás: CBS

„Nem gondoltam bele, hogy minden éjjel, minden nap, hétről hétre, évről évre meg fogják erőszakolni, meg fogják gyilkolni azokat a nőket, akikről a sorozatban szó van" – mondta a színész, akit azért is érinthetett ilyen mélyen a dolog, mert a Gyilkos elmék nemcsak a bűntények felderítéséről szól, de arról is, hogy a nyomozók megpróbálják megérteni a pszichopaták viselkedését.

Patricia Arquette (Médium)

Forrás: NBC

A Médium-ban is rengeteg szörnyűség történt, amit az elején az ottani főszereplő is nehezen viselt: „Az első két évben majdnem megőrültem, minden bevésődött az agyamba. Éjszakánként azon gondolkodtam, hogy jól bezártam-e az ajtókat és az ablakokat. Kezdtem a közvetlen környezetem iránt is gyanakvóvá válni. A sorozatban sokat gondoltam azokra a szörnyűségekre, amiket más emberek követnek el, mert a karakter, akit játszom, képes megélni más emberek érzelmi tapasztalatait. Szóval ezzel foglalkoztam négy órán keresztül a forgatási helyszínen, aztán hazamentem, megnéztem a híradót, és azt láttam, hogy egy anya megölte a gyermekét, egy másik gyerek pedig eltűnt" – mesélte az Origónak 2008-ban.

Dean Norris (Breaking Bad)

Forrás: AMC

A Hanket alakító színészt az viselte meg, hogy a figurája egyre sötétebb színezetet kapott, egy magabiztos zsaruból egy depressziós alakká vált, miután kis híján otthagyta a fogát egy lövöldözés során. Norris elárulta, hogy számára az egész negyedik évad egy tortúra volt: mivel napi 15 órán keresztül egy búskomor, sötét gondolatokkal teli karaktert kellett játszania, egy idő után már ő sem érezte jól magát a bőrében.

Justice Smith (The Get Down)

Baz Luhrmann elképesztő összeget – epizódonként nagyjából 11 millió dollárt – ölt abba, hogy a hiphop születését felidéző sorozat minden ízében hiteles legyen: nemcsak a korabeli New Yorkot (vagy legalábbis annak egy részét) rekonstruálta, de állítólag arra kötelezte a színészeket, hogy még az alsónadrágjuk is korhű legyen.

The Get DownForrás: Netflix

Nem csoda, hogy a főszereplő, Justice Smith egy idő után úgy érezte, hogy összemosódik a fikció és a valóság: „Mi vagyok én, és mi a karakter? Tényleg ilyen vagyok, vagy ez ő? A legnagyobb félelmem az volt, hogy nem fogok visszatérni. Mi van, ha nem tudok visszatérni ahhoz, aki valójában vagyok?" – elmélkedett egy, a Vulture-nek adott interjúban.

Lapozzon, van még pár sztorink, a következő oldalon folytatjuk!

Előző
  • 1
  • 2
Következő