Jó pár gyerek valószínűleg szülői nyomásra kezd el szerepelni különféle produkciókban, bizonyára nem egy családnak jól jön az a kereset-kiegészítés is, ami ezzel jár – más, ismert gyereksztároknak viszont talán soha nem is kellett volna elkezdeniük dolgozni, hiszen dúsgazdag családba születtek. Kristen Stewart, Miley Cyrus, Emma Roberts és a többiek mégis komoly karrierbe kezdtek, és ma már saját jogon is ismerjük a nevüket.

Kristen Stewart

Apja, John Stewart tévés producer, anyja, Jules Mann-Stewart pedig szkriptesként dolgozott rengeteg filmen – Kristen a testvéreivel együtt egy olyan birtokon nőtt fel Los Angelesben, amelyet az Alice Csodaországban ihletett. A színésznő 2012-ben már arról panaszkodott, hogy a biztonságos menedékhely sok mindentől megkímélte, amitől nem kellett volna, hisz szerinte a rossz dolgokból lehet a legtöbbet tanulni.

Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Ipa/Mega

„Nem értettem, hogy miért ilyen könnyű nekem minden. Alig vártam, hogy valami őrültség történjen velem, találkozzak az igazi élettel" – mesélte Stewart, akit kilencéves korától kezdve láthatunk filmekben, tizenkét évesen már Jodie Foster lányát játszotta a Pánikszobá-ban.

Rumer Willis

Bruce Willis és Demi Moore lányaként valószínűleg ma is meglenne mindene, a szülei azonban már hétéves korától kezdve bevitték a filmjeikbe: a Tegnap és má-ban és a Sztriptíz-ben anyja oldalán volt látható, majd a Bérgyilkos a szomszédom következett a híres apukával.

Forrás: AFP/Jason Merritt

Willis kisasszony ennek ellenére soha nem érezte, hogy a szülei nyomást gyakorolnának rá, és volt több olyan szerep is, amit nem kapott meg: hiába jelentkezett például a Gossip Girl – A pletykafészek főszerepére, helyette Blake Livelyra bízták a munkát.

Emma Roberts

Az ő családját sem kell nagyon bemutatni, az apja Eric Roberts, a nagynénje pedig Julia Roberts, aki 2001-ben már be is vitte a kislányt akkori filmjébe, az Amerika kedvencei-be. Emma ott még csak egy nyúlfarknyi szerepet kapott, a két évvel később bemutatott Pán Péter-ben viszont már Wendy szerepére pályázott – csakhogy nem kapta meg.

Forrás: AFP/Tommaso Boddi

Édesanyja, a színésznőként és casting directorként dolgozó Eliza Roberts akkor azt mondta neki, hogy talán elég volt a filmezésből, érdemes lenne inkább a gyerekkorára koncentrálni, Emma azonban úgy válaszolt, hogy mindenképp híres akar lenni – ami sikerült is neki, legutóbb az Amerikai Horror Story-ban láthattuk.

Willow Smith

A most 18 éves lánynak se lett volna muszáj elkezdenie a saját karrierje építését, hisz a szülei Will Smith és Jada Pinkett-Smith, akiknek az együttes vagyonát 240 millió dollárra becsülik. Willow mégis úgy döntött, hogy belekóstol a színészetbe, először apja filmjében, a Legenda vagyok-ban jelent meg, majd anyja oldalán szinkronizált a Madagaszkár 2-ben, amiért az átlagnál valószínűleg jóval nagyobb zsebpénzt kapott. 9 éves volt, amikor a zenei karrierje is beindult – az akkor kiadott Whip My Hair platinasláger lett –, saját vagyona olyan 4 millió dollár körül lehet.

Forrás: AFP/Patrick Kovarik

Testvére, Jaden is feltűnt pár filmben, dalokat is ír, ő azonban nem élvezi annyira a rivaldafényt: „Nem fogjátok többet tudni, hogy hol vagyok, kivel töltöm az időmet, milyen ruhát viselek, vannak-e gyerekeim vagy nincsenek. 30 éves koromra teljesen el fogok tűnni, száz százalékig rejtély lesz mindenki számára, hogy hol vagyok, mit csinálok" – ígérte a Time magazinnak.

Lapozzon, van még pár sztár, aki már gyerekként elkezdett dolgozni, pedig dúsgazdag családba született!