Sztárok, akiket egy rajongójuk ölt meg

Selena Quintanilla
Vágólapra másolva!
Néha a sztárok iránti rajongás túlzott méreteket ölt, ami szerencsétlen esetben azzal is végződhet, hogy a megszállott rajongó imádottja ellen fordul. Volt, aki híressé akart válni azzal, hogy megöli kora egyik ikonját, más olyan szerelmet érzett egy színésznő vagy egy énekesnő iránt, hogy nem bírta elviselni, hogy nem lesz az övé – de személyes sértődésből, öngólból és egy zenekar feloszlásából is származott már tragédia.
Vágólapra másolva!

John Lennon

Forrás: AFP

A legismertebb ilyen eset kétségkívül John Lennoné, akit 1980-ban lőtt le Mark David Chapman – egy rajongó, aki pár órával korábban még autogramot kért az énekestől, közös fotó is készült róluk. A gyilkosnak csupán annyi indítéka volt, hogy híressé akart válni: úgy gondolta, ez azonnal megtörténik, ha megöl egy hírességet, egyébként Elizabeth Taylor és Ronald Reagan meggyilkolásán is gondolkodott. Jelenleg is börtönben ül, tavaly már tizedszerre utasították el a szabadon bocsátási kérelmét.

Rebecca Schaeffer

Forrás: IMDb

Feltörekvő színésznő volt, aki 1989-ben, mindössze 21 évesen halt meg a saját háza ajtajában, közvetlen közelről lőtte mellbe Robert John Bardo. A férfi három éven keresztül zaklatta Schaeffert, leveleket írt neki, sőt sorozata, a My Sister Sam forgatására is próbált bejutni, de nem járt sikerrel – ekkor magánnyomozót fogadott, és a címet megtudva az otthonában kereste fel a nőt. Schaeffer elküldte, mire Bardo egy pisztollyal ment vissza – ami utána történt, annak legfeljebb annyi pozitív hozadéka volt, hogy Hollywoodban azóta nagyon komolyan veszik a zaklatás minden formáját.

Selena

Forrás: Grammy

A Grammy-díjas énekesnő 1995-ben, nem sokkal a 24. születésnapja előtt vált gyilkosság áldozatává, az elkövető a rajongói klubját alapító Yolanda Saldívar volt. A két nő évek óta ismerte egymást személyesen is, Selena ugyanis az asszisztensévé fogadta az eredetileg ápolónőként dolgozó Saldívart, majd a ruhaboltja vezetőjévé is kinevezte. A mohó rajongónak ez sem volt elég, sikkasztott az énekesnőtől, de lebukott, így ki is rúgták – egy utolsó találkozóra hívta azonban Selenát, akkor történt a gyilkosság.

Lapozzon, van még pár sztorink őrült rajongókról, szerencsétlenül járt sztárokról!