Jéghideg sorozatok a kánikulában

2019.06.13. 06:26

Life Below Zero

Alaszkában, jó hideg tájakon játszódó dokusorozat, a BBC Worldwide a gyártó, a National Geographic Channel adja 2013-as startja óta. Kőkemény küzdelmet mutat be, harcot a mínusz fokokkal, a vad természettel. Négy Emmy-jelölésből kettőt győzelemre váltott.

Az igazi prémvadászok

A Yukon Men sem fikció: az alaszkai Tanana alig 100 kilométerre fekszik az Északi-sarkkörtől, így szinte magától értetődő, hogy aki itt él, annak kemény telekkel kell küszködnie. Most azonban a szokásosnál is zordabb téllel küszködik a kis kétszáz fős közösség, amely prémvadászatból tartja el magát, és amelyet éhes farkasok üvöltése emlékeztet szüntelen arra, hogy milyen elszigetelt helyen élnek – áll a műsor leírásában.

Lilyhammer

Ez viszont már fikciós sorozat, méghozzá nagyon egyedi, és igen szórakoztató. Norvég-amerikai közös produkció, benne a Maffiózókban (és Bruce Springsteen mellett is) látott Steven Van Zandt, aki egy New York-i gengszter, Frank "The Fixer" Tagliano néven. Az alapsztori szerint kicsit forró lesz neki a talaj otthon, el kell bújnia a világ elől, és a halálosan nyugodt, békés Lillehammer lesz az új otthona.

Ott persze egészen más népek laknak, sokkal lassúbb minden, mint New Yorkban, és nem mindenki halálos fenyegetésekkel, illetve a másik képének módszeres szétverésével próbálja megoldani a konfliktusokat, így hősünk picit kilóg a szelídlelkű norvégok közül.

Előző
  • 1
  • 2
Következő