Magyar sztárok, akik nevet változtattak a siker reményében

Dobó Kata, Görög Zita, Liptai Claudia
Vágólapra másolva!
Dobó Kata, Görög Zita, Liptai Claudia – ismerősen csengő nevek a magyar sztárvilágból, sokan azonban nem tudják, hogy ezek a sztárok nem ezen a néven születtek, csak később, a hírnév kapujában döntöttek a névcsere mellett. Összeállításunkból kiderül, hogy miért változatták meg a nevüket, és rajtuk kívül is szerepel pár híresség a cikkben!
Vágólapra másolva!

Dobó Kata

A Dobó Kataként ismertté vált színésznő az átlagos Kovács nevet használta még a modellkedése során, majd amikor az Éretlenek című sorozatba beválogatták, akkor vezetéknevét Dobóra módosította. Valószínű átlagosnak érezte a Kovács nevet, ezért is választotta a történelmi Dobót, de egyes források szerint azért is döntött a csere mellett, hogy véletlenül se keverjék össze a híres énekesnővel, Kovács Katival.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Görög Zita

Göröcs Zita néven született, egy észak-magyarországi bányászvárosból küzdötte fel magát odáig, hogy nemzetközileg is elismert modell legyen. A 2000-es években módosította vezetéknevét Görögre – valószínűleg azért döntött így, mert az új névnek szebb a hangzása, jobban hangzott a modellvilágban. Eleinte csak szakmájában, művésznévként használta, majd a magánéletben, hivatalosan is nevet váltott.

Forrás: Görög Zita / Instagram

Pataky-Liptai Claudia

A műsorvezető eredetileg Liptai Klaudia Katalin néven született, majd a K betűt idővel C-re cserélte – erről korábban így mesélt az Origónak: „Amikor én születtem, akkor ment a Volt egyszer egy vadnyugat, és az ebben játszó Claudia Cardinale volt anyukám kedvence. Róla nevezett el. Akkoriban azonban csak k-val lehetett anyakönyvezni valakit ezzel a névvel, így a személyimben a mai napig Klaudia vagyok. De amikor elsősként megtanultam az írott betűket, akkor a nagy K-val meggyűlt a bajom, a C-t sokkal könnyebb volt leírni, így már a matekdolgozatra is így írtam a nevem. Eleinte féltem attól, hogy ezért nagyzolónak tartanak, de amúgy voltam én már Liptay és Lipthai is a sajtóban.”

Forrás: Liptai Claudia - Instagram

A műsorvezető tavalyi esküvője óta a Pataky-Liptai Claudia nevet viseli.

Lapozzon, a cikk folytatódik!