Magyar sztárok, akik nevet változtattak a siker reményében

2019.06.26. 21:27

Edvin Marton

Csűry Lajos Edvinként született, azonban amikor karrierje nemzetközivé nőtte ki magát, megváltoztatta a nevét Edvin Martonra, hogy könnyebben megjegyezzék – egyébként ez a név nem légből kapott, a nagyszüleitől jött.

Forrás: Origo

„De egyáltalán nem azért, mert bajom volt az eredeti nevemmel, és tudom, hogy eleinte a szeretteim sem helyeselték a változtatást. Szerintem jól döntöttem, de mégsem gondolom azt, hogy egy néven múlna az ismertség, és hogy egy művész játékát megszeretik vagy nem szeretik az emberek” – mondta.

Bíró Ica

Eredetileg Boruzs Ilona néven született, majd mikor 18 éves korában férjhez ment, a férje nevét vette fel. Amikor „Metal Lady”-ként berobbant a köztudatba, mégsem szerepelhetett Bíró Antalné néven, de a lánykori nevét, a Boruzs Ilonát sem szerette volna férjes asszonyként használni.

„A kompromisszumos megoldást választottam, és Bíró Ica lettem. S mivel így égett be a nevem a köztudatba, a későbbiekben már nem is akartam ezen változtatni. (...) Egyébként egy számmisztikus egyszer azt mondta, összevetve a Boruzs Ilona és a Bíró Ilona neveket, a sorsomra nézve csaknem ugyanaz az eredmény jön ki” – mesélte.

Forrás: RTL Klub

Kozso

Kocsor Zsolt néven született, a Kozso művésznevet állítólag Pásztor László lemezkiadó-igazgató javasolta neki, aki azt mondta, hogy születési nevével nehéz lenne a dance műfajban érvényesülni. Az énekes nagyon sokáig titokban tartotta, hogy mi az igazi neve – ez a titkolózás a karrierje érdekében történt, úgy gondolták, hogy a felé irányuló érdeklődést még jobban tudják fokozni azzal, ha ez az információ rejtve marad a rajongók előtt.

Forrás: Ámokfutók

 Lapozzon még egyet, folytatódik a cikk!