Visszatért Császár Előd, Jáksó László keményen kiosztotta

Jáksó László, Sláger FM
Vágólapra másolva!
Bő húsz éve, hogy BMW-jével nekiment Budán egy rendőrautónak, a rendőrautó vétlen sofőrje, egy 25 éves rendőrtiszt meghalt. Most Császár Előd egy rádióban tér vissza.
Vágólapra másolva!

1998-ban volt a karambolja, amelyben meghalt egy ember, de a nem teljesen tiszta Császár Előd felfüggesztettel megúszta, ami sokakat felháborított. A népharag miatt - részben - el is tűnt a hazai zenei életből, művésznevet vett fel, most pedig a Sláger FM hétvégi Sláger DJ műsorának házigazdája lesz Náksi Attilá-val és WhiteBoyjal váltva.

Jáksó László, Sláger FM Forrás: Origo

A Bors megkérdezte Jáksó Lászlót, a rádió kreatív igazgatóját, mit gondol erről. "Elődnek a baleset előtt szép karrierje volt, jó zenét csinált. Emberként semmi közöm hozzá, egy hülye gyereknek tartom, és csak udvariasságból használom ezt a kifejezést, mert kreatív igazgatóként engem minősítene, ha durvább kifejezéssel illetném.

Nekem fontos a rádióm és a zenei minőség. Attól, mert valaki rossz minőségű ember, még lehet tehetséges. A hallgatóknak joguk van eldönteni, hogy elfogadják vagy sem. Az ő döntésüket pedig tiszteletben fogjuk tartani" - magyarázta.

Hogy történt az eset?

1998 decemberében a közismert zenész citromsárga BMW-jével autózott, amikor megcsúszott a Budapest körszálló előtt, és átsodródott a másik sávba, ahol már nem tudta elkerülni a szemből érkező rendőrautót. Az autóban ülő egyik tiszthelyettes azonnal szörnyethalt, társa súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrautó a villamossínek melletti útpadkán akadt fönn. A popsztár könnyebb sérülésekkel vészelte át a karambolt, de karrierje megfeneklett, érthető módon.

A 24 éves áldozat édesanyja a bíróságon bűnösnek nevezte Császárt, aki viszont az utolsó szó jogán elmondta, hogy az eset óta nem kap munkát, lakását is eladta, és lassan annak árát is kénytelen felélni. Azzal is mentegette magát, hogy karrierje is derékba törött, ami önmagában is életre szóló büntetés szerinte. A bíróság döntése értelmében a három évre felfüggesztett fegyházbüntetés mellett 100 ezer forint pénzbüntetést és 269 ezer forint bűnügyi költséget volt köteles megfizetni az énekes.

Volt egy másik ügye is

Császár Előd korábban részese volt egy másik közlekedési balesetnek is, akkor a gyalogosátkelőn ütöttek el egy embert. Császár akkor azt állította, nem ő vezette az autót, hanem barátnője, és a gyalogos részeg volt - a sérült férfi azonban esküdött rá, hogy Császár ült a volán mögött. Kezelőorvosa pedig cáfolta, hogy a többszörös töréseket szenvedett páciense alkoholt fogyasztott volna.