Csűrös Karola: Az utolsó napokban már nem tudtunk egymástól elbúcsúzni

Csűrös Karola
Vágólapra másolva!
Évekig küzdött súlyos betegségével a Szomszédok rendezője, Horváth Ádám.
Vágólapra másolva!

A Kossuth-, Erkel- és Balázs Béla-díjas rendező, érdemes és kiváló művész szenvedéséről felesége, Csűrös Karola színésznő mesélt a Blikknek.

- mondta.

A rendező az elmúlt néhány évben szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Kollégáitól, barátaitól is türelmet kért, hosszú ideig próbálta legyőzni a betegségét, amelyről sem ő, sem felesége nem akart beszélni korábban.

Forrás: tv2

Ádám a Kék Golyó utcai Országos Onkológiai Intézetben hunyt el.

Fájdalmas és megterhelő volt ez neki is, aki átélte, és nekem is, hogy tétlenül kellett néznem, ami vele történik. Csak nézni is rémes volt - mesélte.

Az elmúlt években öt kórházban műtötték, kezelték, fektették, nem volt könnyű. Csak rövid időkre engedték haza, ahogy nem sokkal a halála előtt is. Azonban annyira rosszul lett, hogy vissza kellett vinni. Igazából a végén már altatták őt, így az utolsó napokban már nem is tudtunk egymástól elbúcsúzni, de megtettük azt korábban... Amerikában élő lánya, Veronika is haza tudott jönni egy kis időre, ahogy a temetésre is biztosan jön majd - árulta el.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Csűrös Karola elárulta, hogy amennyire lehetett, felkészültek az elkerülhetetlenre, férje halála előtt már sokat beszélgettek az elmúlásról.

és hogy mi van utána. Mindent elrendeztünk, nem maradtak nyitott kérdések. Borzasztó, hogy muszáj meghalni... De nem akarok a szomorú dolgokra gondolni, hiszen hálás vagyok, hogy jó élete volt és sokáig élhetett. A magánéletében is boldog volt, bár a fia elvesztése nagyon megviselte, de imádta az unokáit, a szakmáját, és a legkisebb dolgokban is megtalálta a szépséget."