A szépségkirálynő-választás sok lánynak ad nagy esélyt

2019.06.23. 15:22

Vasárnap este 19-30-kor indul a Magyarország Szépe döntője a Duna TV-n és a Duna Worldön, a győztes pedig utazhat a Miss World világdöntőjére, ami hatalmas esély arra, hogy befusson, ismert modell lehessen. Kulcsár Edina és Gelencsér Tímea is ezt a versenyt nyerték meg itthon, azóta országosan ismertek – de tesznek is érte, hogy ne feledje el őket a közönség.

Sokféle szépségverseny van a világon, a Miss World azonban a legnagyobb múlttal bíró mind közül, 1951 óta megy, Eric Morley hozta létre az Egyesült Királyságban (itthon a Miss Hungary volt az első, 1929-ben). A Miss Worldnek érdekes a története: Morley egy fesztiválra hirdetett egy bikinis versengést, sok lány indult, a média pedig felkapta, imádta, és onnan kapta a Miss World elnevezést. Valójában a kétrészes fürdőruhát akarták népszerűsíteni eleinte: az első nyertes a svéd Kerstin „Kiki” Hakansson volt.

Az első nyertesForrás: Origo

Világszerte még számít a Miss Universe, Miss International és a Miss Earth, itthon azonban egyértelműen a Magyarország Szépe a legfontosabb, amely előszobája a Miss Worldnek. Annak a nagyszabású versenynek, amelyre tavaly és tavalyelőtt 118 ország küldte el saját nyertesét, de 2014-ben például 121, különböző országból érkezett szépség versengett a címért.

A legutóbbi Miss World a mexikói Vanessa Ponce volt, előtte Manushi Chhillar nyert Indiából, korábban pedig Stephanie Del Valle (Puerto Rico) kapta a koronát. Mostanában a sötét haj a nyerő, 2010-ig kell visszamenni, hogy szőkésbarna nyertest találjunk, akkor az amerikai lány ünnepelhetett a végén. A küldő ország mérete láthatóan nem fontos ezen a versenyen, mert a kínai és az orosz győzelem után a gibraltári lány lett megkoronázva (a városállamban kevesebben laknak, mint Cegléden).

A hazai nyertesek

A Magyarország Szépe nyertesei automatikusan a média fókuszába kerülnek, így hirtelen megnő az ismertségük, ami a modellpályán nyilvánvalóan hatalmas előnyt jelent. A tavaly győztes, aki Kínában képviselte hazánkat, Szarvas Andi volt, őt 32 ezren követik már az Instagramon, ami kereskedelmi mennyiségnek számít, azaz a reklámozók is megtalálják, tehát remek jövedelem-kiegészítés. Az előző győztes, Koroknyai Virág is 20 ezer körül jár, de nagyobb sztorik is vannak.

Szarvas Andi legjobb képeiért klikk a fotóra!

Magyarország Szépe 2016-ban Gelencsér Tímea volt, akit legutóbb hónapokon keresztül láthattunk a TV2-n, az Exatlon Hungaryben, csodálatos példája volt annak, amikor egy szépséges fiatal nő nem elégszik meg azzal, hogy bombázó, hanem heteken át kőkeményen küzd komoly erőfeszítést követelő akadálypályákon, mindezt a forró trópusokon, mindenféle komfort, puha matrac, meleg víz, sampon, sminkkészlet nélkül.

Gelencsér Tímea legjobb képeiért klikk a fotóra!Forrás: instagram.com/timella

Ő amúgy a világversenyen a Miss World Talentben Top 10-es, a Beauty with a Purpose alversenyen Top 24-es lett, és a Miss World Sportban is a 24 közé került.

Kulcsár EdinaForrás: Kulcsár Edina

2014-ben pedig Kulcsár Edina nyert itthon, ő azóta még Gelencsérnél is látványosabb karriert futott be. Számos TV2-es műsorban feltűnt, ő lett Miss World Europe, 2015-ben pedig a második legszebb lány lett a világon a Miss Worldön. Gelencsér Tímeát 186 ezren követik az Instagramon, Kulcsár Edinát 444 ezren, ami egészen kimagasló.

És mi lesz ma este? 

Különleges koprodukciókat, eddig sosem hallott dalokat, sztárfellépőket és látványos show-t ígér a Magyarország Szépe. A döntőbe jutott tizenhat szépség négyszer lép majd színpadra, fürdőruhában, nemzeti öltözékben, estélyiben és az úgynevezett kreatív tourban, ahol minden lányra más-más magyar tervező álmodott egy különleges ruhát. A főszereplő hölgyek minden körben zenei aláfestésre vonulnak végig a kifutón, hogy a zsűri és a nézők is kiválaszthassák az általuk legszebbnek ítélt három versenyzőt.

A top 16-os mezőny végignézheti, klikk a fotóra!Fotó: Polyák Attila - Origo

A nyitányban Oláh Gergő a Fricska táncegyüttessel lép színpadra egy kifejezetten erre az alkalomra megálmodott produkcióval. Lonely című új dalát mutatja be a The Middletonz, és egy Elton John-slágert ad elő közösen Kállay Saunders András, Király Viktor, Vavra Bence és Oláh Gergő. Wolf Kati a Kamara Virtuózokból ismert ifj. Sárközy Lajossal és zenekarával énekel majd, míg az estélyi ruhás bevonulás alatt a Király testvérek, Linda és Viktor duettje hangzik majd el.

A műsorban fellépőként láthatják a nézők a Korda György-Balázs Klári házaspárt, akik két dallal is készülnek, míg Király Viktor DJ BRS-sel közösen is színpadra lép. Marge és a Jetlag az elmúlt év egyik legnagyobb slágerét, az Égen át című dalt adják elő, a fináléra pedig visszatér Kállay Saunders András és a The Middletonz, akik A Dal 2019 döntős produkcióját, a Rosest éneklik el.

A műsorvezetők Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd „Freddie” lesznek, akik már nagyon készülnek az adásra, akárcsak a tizenhat döntős versenyző, akik között már ott van Magyarország Szépe. A finálé június 23-án, vasárnap, 19:30-tól lesz a Duna Televízió és a Duna World műsorán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK