Cseh sorozat indul ma a Duna TV-n

2019.06.26. 14:16

Szerda esténként 20:35-től látható a Duna TV-n a Mattoni című sorozat.

Heinrich von Mattoni életéről készült egy látványos, kalandokban bővelkedő cseh tévéfilmsorozat. Hogyan vált világhírűvé a Mattoni ásványvíz és a csodás gyógyfürdők világa – mint Karlovy Vary, Marienbad.

Forrás: © Česká televize

Heinrich Kaspar von Mattoni 1830. augusztus 11-én született, Karlovy Vary-ban. Érdekes, izgalmas és mozgalmas életet élt a felfedezők korában. Anno a császári tanács, valamint az osztrák vasúti tanács tagja volt, a Gießhübl-Sauerbrun (jelenleg Kyselka ) birtokosává vált, a cseh Karlovy Vary ipar megújítója, vállalkozója, akinek a neve mind a mai napig a Mattoni ásványvizet viseli a csodás fürdővárosban, Karlovy Vary-ban és szerte a nagyvilágban.

MattoniForrás: © Česká televize

Ez a premier cseh életrajzi filmsorozat mindezekről mesél egész nyáron, hétről-hétre a Dunán. Az első epizódban az idős ásványvíz gyártó Heinrich von Mattoni felépülve súlyos betegségből tollat ragad, hogy megírja életrajzát. Az ifjú Mattoni hivatalnoknak készül, a gimnázium mellett ostyaárusként segít a családi pékségben. Az ifjú Mattoni jövőjét apja egy elrendezett házassággal és a hivatalnoki pályával kívánja bebiztosítani.

Friss