Erről a 10 sorozatról nagyon nehéz leszokni

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Erősen beköszöntött a nyár, sokan heverésznek tikkadtan házuk, lakásuk árnyékában, akár épp a tévékészülék, laptop, tablet társaságában. Ilyenkor be lehet hozni a lemaradást pár sorozattal, és lehet darálni, ahogy a rajongói szleng mondja, akár teljes évadot végig lehet nézni egy forró vasárnap, amikor strandra már nincs kedvünk kimenni, és dolgozni sem kell. A Ranker.com listáját vettük alapul, persze vitatkozva vele.
Vágólapra másolva!

Nyilván nincs olyan lista, amely objektív módon teszi sorrendbe a tévésorozatokat, hiszen mindenkinek más jön be: van, aki a lassú, vontatott, szomorú, egyórás epizódokkal dolgozó drámák szerelmese, másnak csak a kacagtató szituációs komédia kell 22 percben. Vannak, akik csak krimit vagy akciófilmet néznek, mások kizárólag a misztikumra és a sci-fire szavaznak, de akadnak, akik romantikus komédiákat, netán telenovellákat néznek kizárólag.

A 11. és a 20. hely között olyan remekműveket találunk, mint a Maffiózók, a Downton Abbey, a Stranger Things, a Mad Men, az Office és a Kemény motorosok, alias Sons of Anarchy. A 21. és 30. hely közé került Az ítélet: család, az Odaát, az X-akták, a Simpson család, a Drót, a Homeland, az Agymenők. De mely sorozatokra szavaztak a legtöbben a Ranker.com olvasói közül? Alább a listájuk.

10. Jóbarátok

Jóbarátok

Már 15 éve, hogy vége, nem készült új rész, de biztosan tartja magát mindenféle listán a legjobb tízben, ami annak a bizonyítéka, hogy tényleg minden idők egyik legjobb szituációs komédiája volt. Itthon ugyan az Egy rém rendes család népszerűbb volt egyidőben, de kétség nem férhet hozzá, hogy Joey, Chandler, Rachel és a többiek tévétörténelmet írtak.

9. Doktor House

Doktor House

Itthon is szép nézettség mellett ment, rá lehetett kattanni a mogorva, de zseniális dokira. Hugh Laurie is kellett hozzá, persze, nemcsak a remekül megírt, csavaros sztorik.

8. Orange Is the New Black

Orange Is the New Black

Nem rossz sorozat, van benne sok szerethető figura, de a top 10 mindenképp túlzás. Persze nem állunk neki vitatkozni több ezer Ranker.com-szavazóval... Aki szereti a női börtönök hangulatát, annak biztos bejön.

7. Lost

Lost

A maga korában hatalmas tábora volt, 2004-es premierjét sokan álmélkodva nézték, mert 15 évvel ezelőtt még nem volt jellemző, hogy pazar, mozis színvonalú képi világgal készüljenek a tévésorozatok. A Lost pilotja 10-14 millió dollár között volt, ez őrületes összeg volt akkor (ma sem kevés, de nem példátlan). A sorozat idővel kissé ellaposodott, és a sok száz rejtély felét sem bírták megválaszolni a késztők.

Lapozzon az 1-6. helyezettekért!