Ritka alkalom: Tordy Géza exkluzív interjút adott

Tordy Géza, színész, rendező, érdemes és kiváló művész
Budapest, 2011. november 25. Tordy Géza színművész, rendező, a Prima Primissima Díj jelöltje magyar színház- és filmművészet kategóriában. A felvétel a Tabánban készült. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Exkluzív beszélgetést láthatnak ma este az M5 kulturális csatorna nézői Tordy Gézával, a Nemzet Színészével.
Vágólapra másolva!

Péntek este 21.35-től lehet megnézni az M5 kulturális csatornán a Tordy Gézával készült hosszabb beszélgetést, az Ez itt a kérdés extra című műsorban. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színész, rendező ritkán nyilatkozik, ám Nacsa Olivérrel és Somossy Barbarával kivételt tett.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Májusban volt 81 éves. Többek között pályája legmeghatározóbb pillanatairól beszélt – az előzetest itt nézheti meg.

„A jó személyes kapcsolatnak köszönhető, hogy létrejöhetett az interjú. Nagyon jó hangulatú, kedves beszélgetést láthatnak a nézők, amelyben Tordy Géza visszaemlékezik pályája legfontosabb pillanataira, életének legszebb korszakaira. Sok érdekes anekdotát hallhatunk kollégáiról, élményeiről” – árulta el Nacsa Olivér, akitől azt is megtudtuk, hogy felesége és műsorvezető társa, Somossy Barbara szerkesztette és vágta a beszélgetést.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Korai hatások

Tordy Géza 2017-ben adott hosszabb interjút az Origónak, akkor elmesélte, hogy a színház iránti vonzódása már gyerekkorában megvolt. „Anyám húgának a férje, Béla bácsi színházi szobrász volt, aki a háború elején elvitt az Operettszínház Latyi Matyi a szenes pincében című gyerekelőadására. Nagyon tetszett. A cselédlányunk pedig elkísért párszor egy hajdani városligeti teátrum előadásaira. Erdélyi Miska bácsi írta a darabokat, kopott gitárral pityegett hozzájuk. Egyik művében lábait veszített katonaként énekelt Szűz Máriához, mire kinőttek a lábai. Erős hatása volt ennek is” – emlékezett.

A teljes interjút itt olvashatja, a legújabb Tordy Géza-interjú pedig pénteken 21.35-től lesz az M5 kulturális csatornán.