Fordulat jött Kevin Spacey zaklatási ügyében, eltűnt a bizonyíték

SPACEY, Kevin
Nantucket, 2019. január 7. Kevin Spacey szeméremsértéssel és bántalmazással vádolt amerikai színész az ügyvédje, Alan Jackson (j) társaságában egy kerületi bíróságon vád alá helyezési eljárás alatt a Massachusetts állambeli Nantucketben 2019. január 7-én. Az Oscar-díjas színészt egy bostoni televíziós műsorvezetőnő jelentette fel azzal, hogy az akkor 18 éves fiának Spacey egy bárban alkoholt vett, majd megfogdosta őt. MTI/EPA/The Inquirer and Mirror/NICOLE HARNISHFEGER
Vágólapra másolva!
Eltűnt a telefon, amiben állítólag a bizonyítékok voltak.
Vágólapra másolva!

Ejtették a vádat Kevin Spacey ügyében, mivel a sértett megtagadta a vallomástételt. A telefon is eltűnt, amivel elvileg bizonyíthatta volna, hogy a színész a lába között fogdosta. Mimt mondta, van videója az esetről, de ezt már nem tudta bemutatni.

Kevin Spacey szeméremsértéssel és bántalmazással vádolt amerikai színész az ügyvédje Forrás: MTI/EPA/The Inquirer and Mirror/Nicole Harnishfeger

A vád szerint az 59 éves Spacey 2016-ban a Massachusetts államban, egy bárban alkoholt vett egy akkor 18 éves fiúnak, majd fogdosta őt. Massachusettsben 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt fogyasztani, és természetesen a szexuális zaklatás is bűncselekmény.

A tinédzser fiú annak idején nem jelentette azonnal az állítólagos bántalmazást, de ezzel együtt úgy nézett ki, hogy Spacey akár öt év börtönbüntetést is kaphatott volna, amennyiben bűnösnek találják.

Végig tagadott

A tinédzser fiú annak idején nem jelentette azonnal az állítólagos bántalmazást, de Spacey akár öt év börtönbüntetést is kaphatott volna, amennyiben bűnösnek találják.

A kétszeres Oscar-díjas színész korábban közölte, nem fogja magát bűnösnek vallani az ügyben: egy meglehetősen bizarr YouTube-videóval reagált a decemberi vádemelésre. A nagy sikerű Kártyavár című sorozatban általa játszott Frank Underwood karakterébe bújva beszélt a Let Me Be Frank (Hadd Legyek Őszinte) című videóban. A háromperces videóban leszögezte: nem fogja megfizetni annak az árát, amit nem követett el. Emellett feltette a kérdést a nézőknek, hogy bizonyíték nélkül is elhiszik-e a vádakat, ítélkeznek-e felette tények hiányában.

Spacey a Kártyavár főszereplője volt, de kiírták, miután többen megvádolták szexuális zaklatással és bántalmazással, így színészi karrierje lényegében véget is ért.