Riasztó diagnózist kapott Vásáry André

Vásáry André - Dal döntő
Vágólapra másolva!
Az énekes egy időben nagyon szeretett szoláriumban barnulni, és fényvédőket sem használt a vízparton, néhány évvel ezelőtt azonban riasztó diagnózist kapott az orvosától, és változtatott a szokásain.
Vágólapra másolva!

"Az orvosom elmondta, hogy az emberi bőr olyan, mint egy nagy hordó. Ha egyszer leégünk, az olyan, mintha egy lavór vizet beleöntenének ebbe a tartályba. Minél többet napozunk és károsítjuk a bőrünket, annál jobban megtelik ez a képzeletbeli hordó, aminek a vége a bőrrák. A bőrünk ugyanis nem felejt, ám ezt sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni" - mondta a Ripostnak Vásáry André, aki azóta fokozottan odafigyel magára.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Miután egyszer egy napozás után harmadfokú égési sérüléseim keletkeztek, minimum félévente kell eljárnom anyajegy vizsgálatra, nehogy bőrrákom legyen. Néhány hét múlva esedékes, hogy az orvosom megnézzen pár anyajegyet, hiszen, ha azok elváltoztak vagy növekedtek, akkor sürgősen el kell távolítani azokat. Felhagytam a napozással, nem is vágyom rá, hiszen az egészségem sokkal fontosabb" - tette hozzá.