Kiderült, kik a legértékesebb magyar celebek 2019-ben

HOSSZÚ Katinka
Kvangdzsu, 2019. július 28. Az aranyérmes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás eredményhirdetése után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 28-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Hatodik alkalommal állította össze a legértékesebb magyar celebek listáját a Forbes. Mint tavaly, idén is toronymagasan vezet Hosszú Katinka, rajta kívül Ördög Nóra és Majka került fel a dobogóra.
Vágólapra másolva!

2019-ben is toronymagasan vezet Hosszú Katinka, gyakorlatilag az egyetlen magyar sportoló, aki itthon hírnevére is alapozhat. Második helyen áll Ördög Nóra, az egyetlen a celeblistán, aki a kezdetek óta nem csúszott lejjebb a 6. helynél. A dobogó harmadik helyén pedig Majka végzett.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Idén először került fel a listára Borbás Marcsi, aki azoknak a körében, akik ismerik, egyben a legkedveltebb is.

Így készült a toplista

A Forbes szerkesztősége az előzetes online kutatómunka során szakértőktől kért ajánlást, megvizsgálta a sztárok közösségimédia-aktivitását és követőszámukat, az elmúlt évben felmutatott teljesítményüket, előfordulási arányukat a hírekben és a címlapokon, így szorította 25 fősre a legértékesebb magyar celebek 2019-es shortlistjét.

A szűkített névsoron reprezentatív online kutatást végzett az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft., ebben a hírességek ismertségét, kedveltségét, hitelességét és követését mérték a 18–59 éves magyar lakosság körében. Közben az általunk felkért 16 fős szakértői zsűri a sztárok pénztermelő képességét, profizmusát, tartalmasságát és közösségi médiás jelenlétét pontozta.

A kutatási eredményekhez és a zsűri pontszámaihoz végül a szerkesztőségi tagok által adott pontszámokat is hozzáadtuk, így állt össze a végleges sorrend. A végső pontszámhoz a zsűri legfeljebb 640 ponttal, az NRC 800 ponttal, a szerkesztőség 100 ponttal járulhatott hozzá, az elérhető maximum 1500 pont volt.