Drogok, halálos gázolás, vesztegetés - forgatáson történt bűnesetek

Titanic (Leonardo DiCaprio és Kate Winslet)
Vágólapra másolva!
Néhány rendező nagyon messzire képes menni azért, hogy a filmje jól sikerüljön, volt, aki puskával fenyegette a főszereplőt, más komplett árvizet zúdított a mit sem sejtő statisztákra, vagy épp rengeteg pénzt költött helyi tisztviselők megvesztegetésére. Más bűncselekmények is előfordultak már filmek és sorozatok forgatásán, a legdurvább esetben már a film elkészítése is annak számított. Íme, pár meredek sztori a kulisszák mögül!
Vágólapra másolva!

Drogot kapott a Drót színésze

Andre Royo a Drótban Forrás: HBO

A Drót-ban látott Andre Royo csak az utca Oscar-díjának nevezte a zacskó heroint, amit a forgatás során kapott egyszer egy ismeretlentől az alakítása miatt. A sorozatban ugyanis nagyon ügyeltek a hitelességre, így tényleg sokat forgattak Baltimore zűrös részein, ott nyomta valaki a színész kezébe a drogot – valószínűleg nem vette észre, hogy forgatás zajlik, csak a szerepe szerint drogos, teljesen szétcsúszott férfit látta, azzal adta át neki a kis csomagot, hogy „haver, neked most nagyobb szükséged van erre, mint nekem".

Külön költségvetési sor volt a vesztegetés

Szahara, Matthew McConaughey egy jelenetben Forrás: Paramount Pictures

Matthew McConaughey 2005-ös filmje, a Szahara egész nagy durranás volt, összesen 119 millió dolláros bevételt hozott – így is bukásnak számított azonban, hisz 160 millióból készült. Mint két évvel később kiderült, a pénz egy részét vesztegetésre költötték – amit egyébként nem is nagyon titkoltak, a költségvetésben külön sora volt a bűncselekménynek. A marokkói forgatás során több százezer dollárnyi „hálapénzt" fizettek különféle tisztviselőknek, 40 ezerért pedig még egy folyószabályozási munkát is feltartottak, mert zavarta volna a felvételeket.

Direkt elgázolt két embert a producer

Suge Knight a bíróságon Forrás: AFP/David Mcnew

Suge Knight zenei producernek, a Death Row Records alapítójának többször meggyűlt a baja a törvénnyel, jelenleg 28 éves börtönbüntetését tölti, amit tavaly szabtak ki rá. A Straight Outta Compton forgatásán veszett össze két régi ismerősével, akiket aztán kocsival követett, és egy óvatlan pillanatban elgázolta őket – egyikük meg is halt, a másik csak megsérült.

Állítólag megfulladt pár statiszta

A Michael Curtiz néven alkotó Kertész Mihály Forrás: AFP/Photo 12

Eddig csak a kétezres évekből hoztunk példákat, de természetesen a forgatási botrányok és bűnesetek nem új keletűek, Kertész Mihály egyik első amerikai filmjéhez, az 1928-as Noé bárkájá-hoz is kapcsolódik egy durva történet. A rendező nem akarta trükkökkel felvenni a nagy árvízjelenetet, ezért vizet zúdított a mit sem sejtő statisztákra – akik közül többen biztosan megsérültek, de a pletykák szerint hárman meg is fulladtak. Akkor még nem létezett színészszakszervezet sem, hogy kivizsgálja az ügyet, ma már ilyesmit biztos nem lehetne megcsinálni.

Lapozzon, a következő oldalon akad még pár meredek sztori!