Petőfi Zenei Díj: megválasztják az év női előadóját

Rúzsa Magdi
Vágólapra másolva!
Augusztus 20-án, a STRAND Fesztivál nyitónapján rendezik meg a IV. Petőfi Zenei Díj átadóját, ahol nagyszabású, 120 perces élő show keretében díjazzák a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóit. Díjat kap többek közt Az év zenekara, Az év férfi előadója, Az év női előadója, Az év videoklipje és Az év akusztikus koncertje. A zenekarok és a férfi előadók jelöltjeit korábbi cikkünkben bemutattuk, most jöjjenek a női előadók.
Vágólapra másolva!

Lábas Viki

Az új generáció fiatal tehetsége, Lábas Viki énekes-dalszerző 2014-ben alapította meg Füstös Bálint gitárossal és Törőcsik Kristóf basszusgitárossal a ma már számos díjjal kitüntetett Margaret Island zenekart.

Forrás: Lábas Viki

A Balaton mellől származó, eredetileg népdalénekesként szárnyait próbálgató énekesnő és csapata telt házas klubkoncertek és fesztiválos fellépések során határokat nem ismerve népszerűsíti az örömzenélést itthon és alkalmanként külföldön is.

Palya Bea

Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadóművész és író. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással volt a cigány, bolgár, szefárd és indiai népek zenéje is. Bea leginkább saját dalait énekli, melyben egy megindítóan személyes világ tárul elénk.

Forrás: Palya Bea

Tizenegy szólólemezén nyomon követhető az a folyamat, ahogy játszik a hagyománnyal és a modern témákkal - újat építve ezáltal a tradíció talaján -, és ahogyan önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton. Szövegei szókimondóak, fájóan őszinték vagy éppen humorosak. Gyönyörű hangjával, szuggesztív előadásmódjával és erős színpadi jelenségével pedig rögtön bűvkörébe ejti közönségét.

Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdi Máté Péter- Artisjus- Petőfi- valamint kétszeres Fonogram-díjas énekesnő.
Pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. Többszörös arany- és platinalemezes, valamint díjak és elismerések tulajdonosa. 2007-ben az Eurovíziós Dalverseny 9. helyezettje, és szerzői különdíjasa volt.
2011. november 16-án bemutatott Magdaléna Rúzsa koncert vallomásokkal estjét, a Pesti Színházban és országos turné keretében, eddig több, mint 70 000 néző látta. 2015-ben indult az Angyal mellettem Presser Gábor és Rúzsa Magdi duett turnéja, eddig 32 városban mutatták be nagy sikerrel, telt ház előtt előadásukat, melyet eddig 40 ezer ember látott.

Forrás: Rúzsa Magdi

2013-ban az Egyszer, a Szerelem, 2014-ben a Nélküled és az Ég és föld, 2015-ben az Április és a Tejút, 2016-ban az Érj hozzám és a Jel, 2017-ben az Éden és a Mosd fehérre, 2018-ban a Légzés és az Aduász, 2019-ben a Mona Lisa című dalok nagy slágerek lettek, s ez tovább növelte, erősítette az énekesnő népszerűségét. 2017-ben az MTV Europe Music Awards legjobb hazai előadójaként képviselhette Magyarországot a nemzetközi díjátadó gálán. 2018 februárjában másodszor adott 20 ezer ember előtt dupla koncertet a Budapest Arénában. 2019. április 27-én ismét telt házas koncertet adott a Budapest Parkban.

Schoblocher Barbara

A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult a nagykiadós Jacked legénységéből, egy gyönyörű hangú énekesnővel, Schoblocher Barbarával kiegészülve.

Forrás: Schoblocher Barbara

Az elmúlt 5 évben meghódították az összes kis- és nagy hazai klubot és fesztivált, szerepeltek a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatóban, és nem csak határon innen, de külföldön is szerencsét próbáltak: koncerteztek már Erdélyben, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, de a Tallin Music Weeken és Hágában is bemutatkoztak.

Sena

Sena Dagadu 2002 óta meghatározó alakja a budapesti zenei életnek, aki szólóelőadóként és az Irie Maffia tagjaként is maradandót alkotott.

Forrás: Sena

Sena az elmúlt három évben kezdett el saját zenei alapokat készíteni dalaihoz, így míg korábban rengeteg producerrel dolgozott eddigi munkáin, legutóbbi szólóalbuma, a Feathers dalai mind a saját ötletein alapszanak. Ghánai gyökerű zenei világa a budapesti rockzenészek interpretálásában igazán különleges elegyet alkot.

Élőben a Petőfi TV-n!

A Petőfi Zenei Díj gálát az M2 Petőfi TV és a Petofilive.hu élőben közvetíti, illetve a gálát megelőző időszakban rengeteg érdekességet, izgalmas kulisszatitkot láthatnak a csatorna nézői az Instagramon és a Facebookon.