Petőfi Zenei Díjat kap idén az év videóklipje is

Vágólapra másolva!
Idén is augusztus 20-án adják át a Petőfi Zenei Díjakat a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóinak. A STRAND Fesztivál nyitónapján, 120 perces élő show keretében zajlik majd a díjátadó, ahol a zenekarok és az előadók mellett az év videóklipjét és az év akusztikus koncertjét is megválasztják. A látványos gálát az M2 Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a PetőfiLive.hu is élőben közvetíti. 
Vágólapra másolva!

A jelölteket bemutató cikksorozatunk új részében a videóklipeket vesszük sorra, melyeket a zenekarok bemutatása alatt meg is nézhet!

Follow The Flow - Nem Tudja Senki

Az egyik legfelkapottabb hazai zenekar, a Follow The Flow 2017-ben nyerte el végleges formáját, amikor Szakács Gergő is csatlakozott Fura Cséhez és BLR-hez. Nem tudja senki című slágerükkel azonnal berobbantak a köztudatba, folyamatosan rekordokat döntögetve több tízmilliós nézettségével a YouTube-on, miközben a legtöbb slágerlistát is könnyűszerrel letarolta a népszerű dal. Azóta is gőzerővel írják jobbnál jobb dalaikat, a Maradok távol is a rádiók kedvenceként pörög hétről hétre, miközben klipje is halmozza a milliós nézettséget, csakúgy, mint a líraibb hangulatú Anyám mondta vagy a vagány, odaszúrós Érdekemberek és a legújabb Porszem.

Forrás: Alex Rako

Friss hangzásával és a jelenkorra tűpontosan reflektáló üzeneteivel hamar a közönség szívébe lopta magát a trió, akik élő koncertjeiken zenekarral kiegészülve hozzák a sodró flow-t, magukkal ragadva a közönség tagjait is.

A hazai zenei szakma sem ment el szó nélkül a jelenség mellett, hiszen a 2018-as Petőfi Zenei Díj – Év felfedezettje díjat ők vitték haza. Emellett a MAHASZ slágerlistákon is rendre jeleskednek már jó ideje: a Nem tudja senki hónapokat töltött a magyar rádiós, a stream és a single listák első helyén, és azóta is bérelt pozíciója van a toplisták dobogóján. Emellett novemberben őket választotta a közönség, hogy Magyarországot képviselje Bilbaóban az MTV EMA díjátadó gáláján. 2019 elején pedig Fonogram-díjra jelölték őket, az Év hazai modern pop-rock albuma vagy felvétele, illetve az Év Felfedezettje kategóriákban is.

Eközben az élő fronton is szépen ível felfelé a srácok csillaga: december elsején az Akvárium Klub KisHallját töltötték meg, vidéki turnéjuk állomásain is sorra telt ház előtt játszanak. Márciusi Akvárium NagyHallbéli duplakoncertjükre pedig rekordidő alatt, mindössze néhány órával a bejelentés után minden jegy elkelt. Első Budapest Parkjukat szinte csordultig megtöltötték. A lendületből természetesen 2019-ben sem vesznek vissza: új dalok és klipek sorakoznak a láthatáron, rengeteg meglepetés mellett.

Irie Maffia/Marsalkó Dávid - Hajnali Kör

Valószínűleg sem az Irie Maffiát, sem Marsalkó Dávidot nem kell bemutatni a magyar közönségnek, hiszen mindannyian a hazai zenei élet kiemelkedő alakjai. A 2005-ben alakult Irie Maffia az elmúlt 14 esztendőben bejárta az összes nagy fesztivált, az egész országot, tavaly pedig gondoltak egyet, és Marsalkó Dáviddal kollaborálva írtak egy nyári slágert, a Hajnali kört.

A klip már közel 4 milliós megtekintésnél jár, így mondhatjuk, hogy nagy siker lett. A közreműködés ötlete egy Budapest Parkos buli után született meg, Dávidnak is rendkívül tetszett a nóta, így egyből igent mondott a felkérésre.

Kowalsky Meg A Vega/Lotfi Begi - Lehetetlen Nincs

"Egyszer majd véget ér, mint nappal s az éj - De addig még az élet folyton rólunk mesél..." A Lotfi Begivel közösen írt Kowalsky nóta, a Lehetetlen nincs - Velünk kerek a világ! élő premierje 2018. február 17-én volt a Papp László Arénában. Másnap pedig a klip elérte az 1 milliós nézettséget. A dalt egyébként a Magyar Kézilabda Szövetség támogatta.

Random Trip - Benned A Fény

Mi történik, ha kiváló zenészek összejönnek, és közös jammelésbe kezdenek, mindenféle műfaji korlát nélkül? A Random Trip ebből a zseniális ötletből jött létre. Koncertjeik egyik legjellemzőbb mozzanata a kiszámíthatatlanság, hogy egyszerűen nincs két egyforma estéjük, mindig történik valami teljesen új, váratlan, izgalmas.

Vad Fruttik - Jobb Lesz Holnap

Az alternatív rock jeles magyar képviselője, a Vad Fruttik 1996-ban alakult Várpalotán. 2006-ban jelent meg első nagylemezük és ugyanebben az évben első klipjük a Nekem senkim sincsen című dalból. 2006-ban Herter Tamás, Józsa Zoltán és Kaszás Gábor kivált a zenekarból, az ő helyükre érkezett meg a Hock testvérpár, Attila és Zoltán.

Forrás: MartonNagyPhoto

Fesztiválok rendszeres fellépői, dalaikat mai napig játssza a Petőfi Rádió. Három év kihagyás után 2018-ban jelent meg legutóbbi nagylemezük, a Szabad vagy. Dalaikért több generáció is rajong, dalszövegeik sokszor önálló életre kelnek.

Élőben a Petőfi TV-n!

A Petőfi Zenei Díj gálát az M2 Petőfi TV és a PetőfiLive.hu élőben közvetíti, illetve a gálát megelőző időszakban rengeteg érdekességet, izgalmas kulisszatitkot láthatnak a csatorna nézői az Instagramon és a Facebookon.