Hipochonder sztárok, akik rettegnek minden betegségtől

90th Annual Academy Awards - Arrivals price PRIZE
Jennifer Lawrence attending the 90th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on March 4, 2018 in Hollywood, California. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A sztárok között is vannak néhányan, akik komoly betegséggel küzdenek, mások azonban csak beképzelnek maguknak hasonlókat valamilyen tünet alapján. Bizony, a hipochondria a hírességeket sem kíméli, volt, aki a madarakat is kerülte egy időben, annyira tartott a madárinfluenzától, egy világhírű színésznő pedig mindkét mellét eltávolíttatta, miután kiderült, hogy genetikailag hajlamos a mellrákra.
Vágólapra másolva!

Jennifer Lawrence

2016-ban Jimmy Kimmel műsorában beszélt arról, hogy óriási hipochonder, mindenre gyógyszert szed, az internetes keresésekkel megrémíti saját magát, aztán pedig másokra is ráhozza a frászt. Egyszer a barátainak erős gyomortáji fájdalmakra panaszkodott, de azok, ismerve a rigolyáit, megnyugtatták, hogy biztos nincs semmi baja – az orvosnál viszont kiderült, hogy gyomorvérzése volt, amit valószínűleg pont a túlzott aggódással idézett elő.

Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Dave Bedrosian/Geisler-Fotopress

A show-ban egyébként Chris Pratt-tel közös filmjét, az Utazók-at reklámozta, attól a gondolattól pedig leverte a víz, hogy ugyanebből a célból Kínába is el kell utaznia – sokat olvasott ugyanis arról, hogy ott milyen betegségeket kaphat el.

Abigail Breslin

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Kevin Winter

A 2017-es Dirty Dancing főszereplője, a Scream Queens-ben is látott Breslin már gyerekkorában rettegett mindenféle képtelen dologtól, három-négyévesen egy ideig például annyira félt attól, hogy üvegszilánkba lép, hogy cipőben aludt. Később a madárinfluenzától tartott annyira, hogy messzire elkerült minden madarat, egy interjúban pedig azt is elárulta, hogy soha nem néz orvosi műsorokat, mert mindig az éppen bemutatott betegség tüneteit véli felfedezni magán.

Kendall Jenner

A Kardashian lányok féltestvére egy alkalommal a családi valóságshow-ban, a Keeping Up with the Kardashians-ben tárgyalta ki az állapotát az anyjával, Kris Jennerrel. Az anyuka nekiesett, „szerintem te azt gondolod, hogy minden bajod van", mire Kendall elismerte, hogy valóban, már gyerekkora óta hipochonder, állandóan aggódik – de folyamatosan dolgozik is rajta, hogy ez ne így legyen.

Forrás: AFP

Nála azért bonyolultabb a helyzet, nemcsak a betegségektől fél, de az emberektől is: mióta kirabolták, nem is nagyon jár el szórakozni, Twitter- és Instagram-fiókját is más kezeli, mert csak ideges lesz a kommentektől.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!