Kiborulnak a sztárok, ha megölik a karakterüket

Daenerys halála a Trónok harcában
Vágólapra másolva!
Egy színész számára sosem lehet egyszerű, ha hosszú idő után megölik a sorozatbeli karakterét, pláne, ha nemcsak érzelmileg, de anyagilag is függ a produkciótól. Néhány sztár mesélt arról, hogy velük miként tudatták a hírt, hogyan szembesültek azzal, hogy már nincs rájuk szükség, és aztán hogyan reagáltak a hírre. Íme, pár sztori a kulisszák mögül.
Vágólapra másolva!

Emilia Clarke (Trónok harca)

Valószínűleg nézők milliói drukkoltak azért, hogy a Trónok harca végén Daenerysé legyen a Vastrón, az utolsó évadban azonban a Targaryen lány megvadult, szinte megőrült, és porig rombolta Királyvárat, több ezer ártatlan embert is megölve ezzel. Az ámokfutásnak végül Havas Jon vetett véget, leszúrta a reménybeli királynőt – ami nemcsak a nézőket, de Clarke-ot is sokkolta.

Forrás: HBO

A színésznő az Access Hollywoodnak azt mesélte, hogy amikor végzett a nyolcadik, befejező évad forgatókönyvével, szinte kábulatban sétált ki a házából, és sokáig csak bolyongott a környéken. „Csak a kulcsomat vittem magammal, és körülbelül három óra múlva értem haza, de még akkor sem tudtam feldolgozni az egészet" – mondta:

Jared Harris (Mad Men – Reklámőrültek)

A Csernobil-ban is látott színésznek a Mad Men – Reklámőrültek-ből az ötödik évad volt az utolsó, a karaktere, Lane Pryce öngyilkos lett a pénzügyi nehézségei miatt. Harris a Los Angeles Timesnak úgy mesélte, hogy a sorozat készítője, Matthew Weiner az általános forgatókönyv helyett először személyre szóló jegyzeteket osztott szét a színészeknek, és az ominózus epizód előtt Harrist hagyta utoljára.

Forrás: AMC

„Ez már önmagában rossz jel volt. Aztán megkínált egy igen drága brandyvel, ez volt a második rossz jel" – emlékezett vissza a színész. Persze sajnálta, hogy ott kell hagynia a sorozatot, de maximálisan megbízott Weiner szakértelmében, pontosan tudta, hogy dramaturgiailag szükség van a karaktere halálára.

Taryn Manning (Orange Is the New Black)

A női börtönben játszódó sorozat elején Manning karaktere, Pennsatucky volt az, akit mindenki imádott utálni, de aztán a készítők szép lassan árnyalták a figurát, a folyamatosan csepegtetett információkkal egye szimpatikusabbá tették. Ehhez képest Pennsatucky a legvégén meghalt túladagolásban, amin az alakítója legalább annyira meglepődött, mint a nézők.

Forrás: Netflix

A készítők, Jenji Kohan és Tara Herman telefonon közölték Manninggel a „halála" hírét, ami igen kellemetlen lehetett, hisz a színésznő végig úgy gondolta, hogy a karaktere túljut majd a múltbéli traumákon, és végül képes lesz normális életet élni. Megértette persze az alkotók álláspontját, elfogadta, hogy így nagyobb érzelmi hatást tudnak kiváltani a nézőknél – mesélte a The Hollywood Reporternek.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!