Tévés díjat kapott a Trónok harca és a botrányos Michael Jackson-film

2019 Creative Arts Emmy Awards - Photo Room GettyImageRank2 arts culture and entertainment
LOS ANGELES, CALIFORNIA - SEPTEMBER 15: Bradley Whitford poses with the Outstanding Guest Actor in a Drama Series Award for 'The Handmaid's Tale' in the press room during the 2019 Creative Arts Emmy Awards on September 15, 2019 in Los Angeles, California. Amy Sussman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
71. alkalommal adták át a hétvégén a Creative Arts Emmy Awards díjait, ez a „nagy" Emmy kistestvére, ahol különféle technikai és egyéb elismeréseket osztanak. Kisebb kategóriákban (mellékszerep, casting, kosztüm) nyert A szolgálólány meséje és a Trónok harca is.
Vágólapra másolva!

Tévés díjjal gazdagodott a számos nézőt sokkoló, őket erősen megosztó Leaving Neverland (HBO) című dokumentumfilm, amelyben két férfi drámai módon meséli el, miképp molesztálta őket szexuálisan a popkirály, Michael Jackson. Szintén díjazták a Carpool Karaoke: When Corden Met McCartney Live From Liverpool (CBS) műsort, amelyben a Beatles volt tagja vígan dalol egy kocsiban.

Az animációk között nyert a The Simpsons (az epizód címe: Mad About the Toy). Komédiában látott vendégszerepért a The Marvelous Mrs. Maisel színészei kaptak elismerést, a drámai sorozatok közt pedig A szolgálólány meséje mellékszereplői örülhettek: Bradley Whitford (mint Joseph Lawrence), és Cherry Jones (mint Holly).

Bradley Whitford - A szolgálólány meséje Forrás: AFP/2019 Getty Images/Amy Sussman

Narrátorként Sir David Attenborough (Our Planet) is kapott egy Emmy-t. Az HBO már elbúcsúzott kultsorozata, a Trónok harca is hazavitt díjakat, a legjobb casting és a legjobb kosztümök miatt kapott elismerést. Itt a teljes lista.