Tévés díjat kapott a Trónok harca és a botrányos Michael Jackson-film

2019.09.16. 12:25

71. alkalommal adták át a hétvégén a Creative Arts Emmy Awards díjait, ez a „nagy" Emmy kistestvére, ahol különféle technikai és egyéb elismeréseket osztanak. Kisebb kategóriákban (mellékszerep, casting, kosztüm) nyert A szolgálólány meséje és a Trónok harca is.

Tévés díjjal gazdagodott a számos nézőt sokkoló, őket erősen megosztó Leaving Neverland (HBO) című dokumentumfilm, amelyben két férfi drámai módon meséli el, miképp molesztálta őket szexuálisan a popkirály, Michael Jackson. Szintén díjazták a Carpool Karaoke: When Corden Met McCartney Live From Liverpool (CBS) műsort, amelyben a Beatles volt tagja vígan dalol egy kocsiban.

Az animációk között nyert a The Simpsons (az epizód címe: Mad About the Toy). Komédiában látott vendégszerepért a The Marvelous Mrs. Maisel színészei kaptak elismerést, a drámai sorozatok közt pedig A szolgálólány meséje mellékszereplői örülhettek: Bradley Whitford (mint Joseph Lawrence), és Cherry Jones (mint Holly).

Bradley Whitford - A szolgálólány meséjeForrás: AFP/2019 Getty Images/Amy Sussman

Narrátorként Sir David Attenborough (Our Planet) is kapott egy Emmy-t. Az HBO már elbúcsúzott kultsorozata, a Trónok harca is hazavitt díjakat, a legjobb casting és a legjobb kosztümök miatt kapott elismerést. Itt a teljes lista.