Jóbarátok-kulisszatitkok: egy szereplő, aki bekerült, majd eltűnt

Jóbarátok
Vágólapra másolva!
1994. szeptember 22-én startolt a Jóbarátok, minden idők talán legnépszerűbb szituációs komédiája, amelyet ma is százezrek néznek újra és újra. Pár kevéssé ismert sztorival emlékezünk a tíz évadot megélt komédia indulásának 25. évfordulójára, amely világsztárt csinált alig ismert szereplőiből. Cikksorozat, 1. rész.
Vágólapra másolva!

Történt, hogy az NBC leadta a megrendelést a pilotra, belement, hogy hat fiatal hétköznapjait megmutassa vicces formában, de ragaszkodtak hozzá a vezetők, hogy legyen egy idősebb karakter, aki néha belefut a főszereplőkbe, és életviteli tanácsokat osztogat nekik.

A két showrunner, David Crane és Marta Kauffman persze nem akart ezen veszekedni a megrendelő televíziótársasággal, így belement. Felbukkant a forgatókönyvben egy Pat nevű zsaru, aki a New York-i rendőrségen dolgozik vagy dolgozott, ez a figura lett volna az, aki a Central Perk kávézóban osztja az észt.

Még casting is volt, a szereplőt is kiválasztották, de a két kreátor annyira utálta szegényt (mármint a karaktert, nem a színészt), hogy mégis megkérték az NBC-t, hogy lépjen túl ezen. Végül a derék zsarut, Patet elengedték, így nem kellett végighallgatnia a sok okosságot Joey-nak és Rachelnek.