11. Az alkotók szándéka szerint Carolból idővel orvos lett volna, az alakítója, Julianna Margulies viszont megfúrta az ötletet, szerinte ugyanis Carol annyira büszke volt a nővérként végzett munkájára, hogy sosem tanult volna orvosnak. A készítők végül Abbynél hozták elő újra ezt a történetszálat, ő aztán tényleg orvos lett, miután sokáig nővérként dolgozott.

12. Gyakran láthattuk a sorozatban, hogy Doug Ross szégyenkezve vagy épp elgondolkodva lefelé hajtotta a fejét, ami azért alakult így, mert az őt játszó George Clooney képtelen volt megjegyezni a sok orvosi szakszót – muszáj volt a kezében tartott papírról felolvasnia.

13. Az orvosok sokszor kosarazással lazítottak, ami szintén Clooney miatt alakult így, ő kérte ugyanis, hogy szereljenek fel a stúdiónál egy palánkot, ahol dobálhat két felvétel között. Ő így kapcsolt ki, amit végül a forgatókönyvbe is bevettek az írók.

14. Dr. Greene szerepére egyből Anthony Edwardsot választották, a színész azonban éppen egy játékfilmet rendezett volna a pilot forgatásakor, így lemondta a munkát. Szerencsére a filmből végül nem lett semmi, így Edwards mégis el tudta vállalni a szerepet.

15. Dr. Benton szerepére a casting vezetője először Michael Beachet nézte ki, aki később Al Boulet-ként jelent meg a sorozatban. Eriq La Salle mellett az egyik producer, John Wells kardoskodott, végül ő játszhatta el dr. Bentont.

Másmilyen is lehetett volna dr. Benton figurájaForrás: NBC

16. Dr. Weaver anyjaként Frances Fisher jelent meg az egyik epizódban, de a szerepet eredetileg Sissy Spaceknek szánták.

17. Glenne Headley épp terhes volt, amikor megkapta Abby szerepét, és az alkotók először bele is akarták írni a terhességét a sztoriba, de aztán úgy ítélték meg, hogy Carter nemigen kezdene komoly viszonyt egy terhes nővel – jól jöttek tehát a bő műtősruhák, a vége felé azonban már így is hordágyak és más tereptárgyak mögé kellett állítani a színésznőt, hogy ne látsszon a hasa.

18. Ha esetleg visszanézné a legelső epizódot, érdemes lesz odafigyelnie a lőtt sebbel ápolt rendőrre: őt ugyanaz a Troy Evans játszotta, aki az utolsó évadokra recepciósként csatlakozott a kórházi csapathoz. A recepciósnak ráadásul Frank Martin volt a neve, a szerencsétlenül járt pácienst pedig Martin rendőrtisztként emlegették – de hogy a két karakter ugyanaz volt-e, sosem derült ki.

Noah Wyle mint Carter doktorForrás: NBC

19. A Cartert alakító Noah Wyle legalább egyszer éles helyzetben is alkalmazta a szerepében tanultakat, egy alkalommal ugyanis intravénás oldattal térített magához egy valódi orvost, aki az afrikai jeleneteknél felügyelte a forgatást, de elájult a hőségtől.

20. A harmadik évad első részében Carternek fel kellett ébresztenie egy alvó sebészt, dr. Kerubiant, hogy megkérdezze egy beteg állapotáról, további kezeléséről. A dokinak csak a hangját hallhattuk, az arcát nem láthattuk, pedig nem kisebb színész játszotta, mint David Schwimmer, maga Ross a Jóbarátok-ból.

Lapozzon, jön még öt érdekesség!