21. 2002-ben volt egy crossover a Vészhelyzet és a Harmadik műszak között, Susan Lewis karaktere ugyanis az utóbbi sorozat két szereplőjétől, Boscótól és Yokastól kért segítséget, hogy megtalálják eltűnt testvérét és unokahúgát – a két rendőr így megjelent a Vészhelyzet-ben, Susan pedig a Harmadik műszak-ban.

22. 2012-ben a Warner Bros. úgy döntött, hogy eladja a Vészhelyzet jogait Európába, hogy készülhessenek helyi verziók is – a szerbek például éltek is a lehetőséggel, 2014-ben indult náluk az Urgentni Centar:

23. Jeannie Boulet és Dave Malucci megformálói, Gloria Reuben és Erik Palladino azért hagyták ott a sorozatot, mert úgy érezték, hogy az írók túl keveset használják a karakterüket; a Lucy Knightot alakító Kellie Martin viszont a testvére halála után lépett ki, túl fájdalmas volt neki egy orvosi sorozatban játszani.

Kellie Martin mint Lucy KnightForrás: NBC

24. A Trónok harca már megelőzte, de 2018-ig a Vészhelyzet volt az a sorozat, amelyet a tévétörténetben legtöbbször jelöltek Emmy-díjra: a kreatív díjakkal együtt összesen 123 jelölést kapott.

25. Eredetileg a 14. évad lett volna az utolsó, a 2007-2008-as írósztrájk azonban keresztülhúzta a producerek számítását, hisz nem volt, aki megírjon egy méltó finálét. A 14. szezon végül rövidebb is lett, mint a többi, 22 epizód helyett csak 19-ből állt.