A flegma viselkedés, a kupleráj borítja ki a Séfek Séfe zsűritagját

TV2 Séfek séfe Liptai Claudia
Vágólapra másolva!
Vomberg Frigyes a magyar gasztronómiai élet egyik legismertebb szakembere, az utóbbi években a Bocuse d'Or Akadémia keretében coachként segítette felkészülni a magyar csapatokat. A tévénézőknek a TV2 gasztro-tehetségkutatójából lehet ismerős, mától hétköznap esténként újra Wolf Andrással és Krausz Gáborral alkotják a Séfek Séfe zsűrijét. A séf sokat mesélt már a szakmáról és a műsorról, ezúttal azonban olyan érdekességeket árult el, melyekről nem beszélt korábban. Az Origónak többek közt elárulta, melyik az az étel, amit nem szívesen kóstol meg, mennyire volt válogatós gyerekkorában, és kapott-e valaha ételmérgezést.
Vágólapra másolva!

Volt már valaha ételmérgezése?

Szerencsére még nem, de túlevés miatt már voltam rosszul, mint az a lakodalmas kutya.

Melyik az az étel, hozzávaló, amit soha nem enne meg?

Én mindent megeszek, megkóstolok, de a sült pókoktól, bogaraktól megkímélném magam.

Mi volt a legfurcsább, legrosszabb étel, amivel a forgatáson találkozott?

Volt egy pár. A legfurcsább a sült szöcske volt, a legrosszabb pedig valami kiszárított darált húsos étel, amit nem lehetett lenyelni. Mikor megláttuk, nem éppen arra asszociáltunk, hogy az egy étel. Úgy nézett ki, mint a kutyagumi. Nagyon nevettünk.

Forrás: TV2

Mi volt a gyerekkori kedvenc étele?

A somlói galuska, azt nagyon szerettem, meg a gesztenyepürét. Akkoriban ezek nagy számok voltak.

Van olyan dolog, amit gyerekként utált, de ma már megeszi? Miért, mitől változott ez meg?

Nem voltam válogatós, mert azt kellett ennem, amit kapok, vagy zsíros kenyér volt helyette otthon az alternatíva. A mai napig mindent megkóstolok, megeszek.

Forrás: TV2

Mi a legextrémebb étel, amit valaha kóstolt?

Az említett szöcske, és a sült disznóbél. Az egy kicsit azért kiverte a biztosítékot, mert nem volt eléggé megtisztítva.

Mi az, ami leginkább feldühíti, kihozza a sodrából a konyhában?

Mondhatni, hogy már szinte minden. A flegma viselkedés, a kupleráj, a szakszerűtlen, trehány munka, a lelketlenség. Azok a dolgok, melyek az emberi hanyagságból erednek, és szégyenbe hozzák a szakmánkat.

Forrás: TV2

Mennyire kritikus, ha étterembe megy vendégként? Küldött már vissza ételt?

Magamban vagyok kritikus, nem hangoztatom, mert az én döntésem, hogy hova megyek enni, és az én felelősségem is, ha azt az éttermet választottam. Ezért nagyon megválogatom, hova megyek, és kihez. Bármi történik is, nem küldök vissza ételt, nem csinálok fesztivált, fizetek, és miután kijöttem, még a ruhámat is leporolom, és elmotyogom, hogy soha többet.