Csuja Imre tragédiája megrendítette a magyar sztárvilágot is

2019.10.11. 16:43

Sok empátia és figyelmesség volt Csuja Bencében, underground művészléleknek ismerték.

Mint írtuk, újabb tragédia érte a Csuja családot, a színész második fia is öngyilkos lett, legalábbis minden jel erre utal. Többen jelezték részvétüket, köztük ismert emberek is. 

Csuja Imretv2

Blikknek nyilatkozott Varga Viktor énekes, aki ismerte Bencét. „Sok közös barátunk van, dolgoztunk, zenéltünk együtt. Kézműveskedett, sokszor hozott-vitt minket kocsival. Ő is underground művész volt, akikre jellemző, hogy érzelmileg a végleteket élik meg, ilyen voltam én is egy ideig. Jóindulatú srácnak ismertem meg, sajnálom nagyon."

Csuja színészbarátai közül a lap megkereste Rudolf Pétert  és Kerekes Józsefet, de a gyászhír okozta sokk miatt képtelenek voltak bármit mondani. 

Szabó Győző szűkszavú volt: „Borzasztó tragédia, úgy tudom, Imre a másik fiát is elvesztette régen. Nem lehet ilyenkor mit mondani, sok erőt kívánok a családnak."

Sok empátia és figyelmesség volt benne

A Tékasztorik film főszereplője, Bihari Viktória most könnyes búcsút vett egykori barátjától, Csuja Bencétől. "Már napok óta forgatunk, hajnalig, reggelig. Kevés alvás, össze-vissza evés, némi stressz és mindenféle fájdalom. Elterülök az első ülésen, hangosan szól valami zene, Bence – itt a kép jobb oldalán – magyaráz, csacsog, aztán egyszer csak lehajtja nekem a napellenzőt, mert látja, hogy az arcomba süt a fény. Teljesen apró mozdulat, de meghatódom, mert empátia és figyelmesség van benne. Száguldunk tovább, át a városon, Bence csacsog, kiszállunk, pakol, rohan, elalszik, siet, agyagért megyünk Budatéténybe, mert valamit formázni akar. Hetekre össze vagyunk nőve, ő a sofőröm, a forgatáson pedig a mindenes. A Tékasztorik 1-ben még egy jelenetet is bevállalt, és spontán volt, hiteles, meg zseniális. Vége a nyárnak, szétszéled a brigád, elkészült a film" - írta.

"Nem tudok többet Bencéről, most csak Juhász Gyula jut eszembe, hogy 'benne élsz te minden félrecsúszott nyakkendőmben', hát valahogy így vagyok a napellenzővel, hogy nekem te benne élsz, a mozdulatod, a nevetésed és a jó szíved, örökre. Azt mondják, mikor egy gyermeknek meghalnak a szülei, akkor árva lesz. Ha egy szülőnek távozik el a gyermeke, arra nincs is szó. Erre sincs. Remélem, hogy jó helyen vagy te csoda-ember, mi biztos sokáig fogunk emlékezni Rád! Jó utat neked, Csuja Bence! Felfoghatatlan ez az egész." - áll  a szövegben.