Betörtek Edvin Marton otthonába, veszélybe került 2 milliárdos hegedűje

Marton Adrienn máltai ízélményei Edvin Marton
Vágólapra másolva!
A hegedűművész, két gyereke és a felesége is az emeleten aludt, amikor egyik éjjel betörtek az otthonukba. 
Vágólapra másolva!

Edvin Marton időben felébredt a zajra, így a tolvajok elmenekültek, és nem esett bántódása a 2 milliárd forint értékű Stradivari hegedűnek.

"Belegondolni sem merek, milyen tragikusan végződhetett volna az éjszaka, nagyon megijedtem, még mindig nem hagynak nyugodni a történtek. Először csak füleltem, mi lehet ez a zaj, de amint ráeszméltem, ezek nem a gyerekek, kikeltem az ágyból, majd elindultam a gyakorlószobám felé. Rögtön az villant be, hogy a Stradivari ott van, a legrosszabb gondolatok cikáztak a fejemben" - mesélte a Blikknek.

Forrás: Marton Adrienn

A hegedű mindössze egy napig volt az otthonában, mivel egy tévéfelvételre készült, és gyakorolnia kellett az egyébként rendszerint egy széfben elzárva őrzött hangszeren. "Ez a rendkívül értékes hegedű nem az enyém, csupán a jogot nyertem el arra, hogy használjam" - árulta el.

Felfoghatatlan, hogy a betörés pont most, ilyen körülmények között történt. Nekem nincs biztosításom a hangszerre, de a német vállalatnak, amelynek a tulajdonát képzi, egészen biztosan van. Örülök, hogy a Stradivarinak nem kélt lába, de ami a legfontosabb, a családból senkinek nem történt baja. A többiek szerencsére végigaludták az egészet, a feleségemnek is csak reggel meséltem el a történteket" - tette hozzá Edvin Marton.