Milliókat fizetnek a sztárok körméért és hajáért az árveréseken

Lady Gaga
Vágólapra másolva!
Nemrég Olivia Newton-Johnnak a Grease-ben viselt ikonikus szettje, vagyis bőrdzsekije és feszülős nadrágja összesen több mint 400 ezer dollárért, nagyjából 115 millió forintért kelt el egy árverésen, de furcsább tárgyakért is fizettek már elképesztő összegeket a megszállott rajongók. Lady Gaga műkörme éppúgy elkelt, mint Justin Bieber egyik tincse, de például Scarlett Johansson használt zsebkendőjét is sikerült eladni – csak épp Elvis Presley mosatlan alsónadrágja nem kellett senkinek. Íme, pár különös, sztárokhoz köthető tárgy az aukciós termekből.
Vágólapra másolva!

Justin Bieber tincse

Forrás: AFP/Ari Perilstein

Az énekesnek egy időben a haja volt a védjegye, végül egy tincset el is adott belőle egy jótékonysági árverésen, amivel egy kaliforniai állatvédő szervezetnek, a Gentle Barn Foundationnek gyűjtött pénzt. A relikvia 2011-ben több mint 40 ezer dollárt ért egy rajongónak.

Willie Nelson copfjai

Forrás: AFP/Rick Diamond

Legalább egy másik zenésznek a hajából is 37 ezer dollárért kelt el egy jókora darab, Nelson ugyanis a nyolcvanas években levágta két fonott copfját, amiket 2014-ben árvereztek el. A fonatok 1983-ban Johnny Cashtől és a feleségétől kerültek Waylon Jenningshez, az ominózus aukción az ő gyűjteményéből került kalapács alá jó pár más különleges darab is, például Buddy Holly motorbiciklije vagy Muhammad Ali bokszkesztyűje és köpenye.

Lady Gaga műkörme

Hat éve 12 ezer dollárért kelt el az énekesnő egyik műkörme, amelyre egy dublini koncert után bukkant rá egy színpadi munkás. Először azt hitte rá, hogy egy gitárpengető, de aztán rájött, hogy mivel van dolga, és pár bizonyító erejű fotóval együtt elküldte a PFC Auctionsnek, amivel igen jól járt.

Forrás: AFP

Lady Gagának egyébként már a puszta érintése is milliókat érhet, 2012-ben több mint tízmillió forintért vettek meg Japánban egy csészét, amelyből az énekesnő egyetlen egyszer ivott egy sajtótájékoztatón.

John Lennon vécéje

Forrás: AFP

A legendás zenész porcelán vécécsészéjét Liverpoolban kínálták eladásra 2010-ben, de még az aukció szervezői sem gondolták, hogy ezer fontnál többet kapnak érte – végül 9500 fontig, akkori árfolyamon több mint 3 millió forintig kúszott fel a licit. Lennon 1969 és 1972 között használta is a vécét berkshire-i otthonában, utána odaadta egy ismerősének, hogy rendhagyó virágcserép váljon a régi darabból – de aztán jó negyven évig a fészerben pihent.

Lapozzon, tudunk még különös tárgyakról, amelyek felbukkantak különféle árveréseken!