Korda György: Őszinte hittel kértem az Istent, hogy vegyen magához

Korda György galéria
Budapest, 2018. május 6. Korda György táncdalénekes az Izrael állam megalapításának 70. évfordulója alkalmából rendezett faültetésen az újlipótvárosi Szent István parkban 2018. május 6-án. A zsidó államot 1948. május 14-én kiáltotta ki David Ben-Gurion, Izrael első miniszterelnöke. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
2012 és 2014 között Korda György háromszor is kórházba került, mindháromszor az intenzív osztályon kezelték.
Vágólapra másolva!

Az utolsó ilyen esetnél az énekes már csak Istenhez fohászkodott. "Az utolsónál őszinte hittel kértem az intenzíven Istent, hogy vegyen magához, vagy segítsen továbbmennem. Azóta nyugodt vagyok. Többé nincs bennem félelemérzet, tudom hogy van, aki segít, akiben hiszek" - mondta a Blikknek.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Felesége a legnagyobb támasza, tudja, hogy mindenben számíthat rá. A lelke mellett a fizikai egészségére is odafigyel, ellenőrzi, mit eszik és iszik az énekes. Sok gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt, és mindig odafigyel, hogy jusson idő minőségi alvásra.

A pihenésről pedig elárul egy titkot is: "A hosszú fellépéseken (...) a feleségem az én nagy trükköm: amikor fél óra után elfáradok, Klári énekel pár szólószámot, én meg azalatt jól kipihenem magam a színfalak mögött a közös záráshoz."