Megvan a Séfek séfe, aki 10 millió forintot is nyert

Liptai Claudia
Vágólapra másolva!
Lezárult a TV2 gasztrorealityje.
Vágólapra másolva!

Sok százan indultak, 18-an jutottak a csapatdöntőkbe, végül november 8-án, pénteken a Séfek Séfe két adással búcsúzott a TV2-n. Wolf András csapatából Cser Ádám, László Andrea és Bánszki Bence jutott el az utolsó versenynapig, Vomberg Frigyeséből Kelemen Áron és Viktor, Krausz Gábor pedig Papdi Lászlóval szerepelt.

A séfek mellé három vendégkóstoló is érkezett: Pintér Katalin - több kiemelkedő, köztük Magyarország egyetlen két Michelin-csillagos étteremének, valamint a nemzetközi hírű Gerbeud cukrászda-láncának tulajdonosa; Győrffy Árpád a Kollázs – Brasserie & Bar konyhafőnöke; valamint az „Év Ifjú Séftehetsége" díjat 2019-ben elnyerő Farkas Richárd, az őrségi Pajta Bisztró séfje.

Mákos és citrusos financier, epres-málnás túrótorta, korianderes körtelekváros sajttorta játszotta a főszerepet a műsorfolyam végén. Bánszki Bencénél nem alakult minden tökéletesen, ugyanis az egyik elemet lehagyta a tányérról, pedig nagy szükség lett volna rá, ugyanis vele lett volna tökéletes a tányér ízvilága. Mint később kiderült, ez a hiba nem számított.

27 éves árubeszerző nyert

A Séfek Séfe fődíjáról a hazai gasztronómiai elit meghatározó alakjai döntöttek, olyan szakemberek, akiknek a véleménye irányadó a minőségi vendéglátásban. Az este végén kiderült, hogy ki lesz a Séfek Séfe,

ki vihette haza a tízmillió forintos fődíjat, és a 2 hetes franciaországi szakmai továbbképzést, a világ egyik leghíresebb séf iskolájában.

A 27 éves árubeszerző, Bánszki Bence lett a győztes.

- mondta meghatottan a fiatalember, aki fejben még nem költötte el a pénzt, mert nem is számolt azzal, hogy nyerhet.