Fenyő Iván: Hamar kialakult a harmónia Polyák Lilla és köztem

2019.11.13. 06:35

Fenyő Iván a Mintaapák szereplőjeként tér vissza a TV2 képernyőjére, az új, napi sorozatban egy háromgyerekes apát alakít, aki egykor híres sztárfocista volt, manapság pedig egy pizzéria vezetője. Karakteréről, a forgatásról és sorozatbeli feleségéről, Polyák Lilláról is mesélt az Origónak.

A színész megszerette Géza karakterét, a feladatra ugyanúgy kihívásként tekintett, mint bármelyik másik, korábbi munkájára. "Szalai Géza egy volt sztárfocista, három gyerek apja, akiket nagyon szeret. Az a típus, aki nagyon szereti, mikor mindenki azt csinál, amit ő mond, ez pedig különösen igaz a feleségére, akit szeret irányítani. A sorozat elején egy mindent kontrollálni akaró merevebb karakter, de aztán kénytelen változni, simulni, megújulni. Tetszik a karakterrel járó jellemfejlődés" - mesélte az Origónak.

Kattintson a képre, és nézzen képeket a sorozatból!Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Minden szerep kihívás, és minden szerepben meg kell találnom saját magam. Minden szín és árnyalat megvan bennünk, a Gézához kapcsolódó tulajdonságokat fel kellett nagyítani magamban, hogy hiteles legyen a karakter, és bele tudjak helyezkedni" - tette hozzá.

Sokat forgat gyerekekkel

A sorozatban több gyerekszereplő is feltűnik, velük különösen élvezte a munkát. "Imádom a gyerekeket, fantasztikus a közös munka velük. Valamiben nehéz, valamiben könnyű velük dolgozni. Van könnyebb, és van kihívásosabb része ennek is. Egyrészt nem annyira gyakorlottan jegyzik meg a szöveget, de amikor mondják, akkor sokkal nyíltabbak, természetesebbek, igazibbak."

Kattintson a képre, és nézzen még több képet a sorozatból!tv2

Sok tanácsot adott nekik a forgatások alatt, úgy érezte, a gyerekek nyitottak voltak rá, és nagyon megszerették egymást. "Színésztársként tekintek rájuk, és sokszor meg, mint gyerekeket, meg is szeretgetem őket. Mivel napi sorozatról van szó, heti 5-6 napot forgatunk szeptember óta, reggel 8 és este 8 között. Kőkemény, 20-25 oldalnyi szöveget tanulok, de volt olyan is, hogy 40-et" - mesélte.

Képgalériáért klikk a fotóra!tv2

Feleségét a TV2 sorozatában Polyák Lilla alakítja, most dolgoznak először együtt. "Személyesen nem ismertük egymást, de hamar kialakult köztünk a harmónia, nagyon jó színésznő, nagyon jól tudunk menni együtt. Megvan a kémia" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK