Kovács Patrícia: Néha én fegyelmezem a gyerekeket

2019.11.14. 11:19

A Mintaapák című TV2-es napi sorozatban óvónőt alakít, így rengeteget forgat gyerekekkel – akik szerinte tehetségesek, ügyesek, de ha fáradnak, és csoportban vannak, akkor rendet kell tenni néha köztük.

Milyen szálakat kuszál össze a sorozatban, lesz szerelmi vonal?
Nem akarok elárulni nagy fordulatokat, de előzetesekből már kiderülhetett, hogy Stohl András karakterének vagyok az élettársa. Minden más egyelőre titok.

Stohl az első két részben nem nagyon volt jelen.
Megnyugtathatok mindenkit, egyre több lesz a szerepünk.

Képgalériáért klikk a fotóra!Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mióta forgatnak?
Mi szeptember 2-től. Nekem úgy volt, hogy heti két-három napot kell dolgoznom, de most volt egy hét, amikor öt napot forgattam, ez teljesen hektikus. Ezen a héten reggel úgy volt, hogy reggel fél öttől forgattam kilencig, utána próbáltam, majd este színházban játszottam,

vannak ilyen napok is. Ezt a sorozatot többnyire napközben vesszük fel. A főszereplő apáknak még több munkát ad a Mintaapák, ők heti hat napot forgatnak, néha napi tizenkét órában.

Pár óra alvás elég?
Egy ideig elég pár óra alvás, de már látom, hogy a jövő évemet át kell rendeznem, mert ez így nagyon sok lesz. Én nagyon szeretek forgatni és a színházat is. Az évad másik felét át kell gondolnom, új darabot most nem próbálnék.

Sok fotóért klikk a képre!Fotó: Szabó Gábor - Origo

A gyerekekkel milyen a munka?
A Korhatáros szerelemben három gyerekem volt, ott már megtanultam velük dolgozni. Itt csodálatosak a gyerekszereplők, remek volt a casting. Az apukák gyerekei fantasztikusak, de van néha nehézség, főleg akkor, amikor csoportos jeleneteket forgatunk.

A főszereplő gyerekekkel nincs baj, ők már egyre profibban osztják be az energiáikat, de a többieknél van néha szétesés, főleg, ha már hat-hét órája forgatunk velük, akkor kell húznom egy határt. Nem lehetek akkor velük cuki, mert nem tudunk haladni. Ha sokan vannak egy helyen, és remek a helyszín, óhatatlanul elkezdik magukat jól érezni, ez persze érthető is. Néha rossz rendőrnek kell lennem mellettük. Ez felnőtt munka valójában, komolyan kell dolgozniuk.

Képgalériáért klikk a fotóra!Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ön is gyerekszínészként kezdte?
Igen, 14 évesen kerültem az Operettszínházba. Lényegében ott nőttem fel. Úgyhogy pontosan tudom, hogy ez egy nagyon izgalmas, de kemény munka a gyerekek számára.

Képek