Lagzi Lajcsi megtiltotta, hogy fényképezzék a bíróságon

2019.11.18. 10:13

Újabb tárgyalást tartanak ma Galambos Lajos, ismertebb nevén Lagzi Lajcsi ügyében.

Az 58 éves egykori tévésztár, amikor a Budaörsi Járásbíróság folyosójáról a tárgyalóterembe lépett, rászólt a fotósokra, hogy ne fényképezzék, nem járul hozzá.

Galambos LajosFotó: Szabó Gábor - Origo

Pár perccel később már távozott is a Blikk szerint, mert a harmadrendű vádlott nem jelent meg betegségre hivatkozva. Ezt követően a bíró, dr. Vass László szünetet rendelt el, hogy közben a rendőrséggel ellenőriztesse, valóban betegség gátolja-e a tanút a megjelenésben. A tárgyalást egyébként a távollétében is megtartják.

Felfüggesztettel kiegyezne

„Korábban is hangsúlyoztam, ha kijavítják a vádirat hibáit, elképzelhetőnek tartom a megegyezést. Ártatlan vagyok, de nem akarok még évekig bíróságra járni. Hibát követnék el, ha abba belemennék, milyen ügyészi ajánlatot tartanék elfogadhatónak, hiszen most is felmentő ítéletben reménykedem, de ha egy felfüggesztett szabadságvesztéssel pontot lehetne tenni az ügy végére, lenyelném a békát" – mondta korábban a trombitás-énekes.

2017-ben az ügyészség 2–12 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását indítványozta Galambos Lajossal szemben. Szakértői becslések alapján a zenész 30 millió forintnyi áramot, 4,7 millió forintnyi földgázt és 16 millió forintnyi vezetékes vizet tulajdonított el.