Megvan a válasz: idén is lesz Reszkessetek betörők?

Reszkessetek,betörők! (Macaulay Culkin)
Vágólapra másolva!
Létezhet karácsony a tévében a fondorlatos, talpraesett kis Kevin és a tökkelütött, szerencsétlen betörők nélkül? Ugye nem? Idén a TV2 adja a filmet.
Vágólapra másolva!

A film, amely minden decemberben téma itthon - főleg azóta, hogy egyetlen év kimaradt - nagy kasszasiker volt egykor. Nagyjából 18 millió dollárból készült, és majdnem ennyit termelt a nyitóhétvégén az amerikai mozikban. 285 millió dollárt hagytak végül az amerikai mozilátogatók a kasszánál, világszerte legalább 533 milliót hozott, és ehhez még jönnek a tévés jogdíjak.

Reszkessetek,betörők!, benne Macaulay Culkin Forrás: AFP

A filmben John Heard kapta az apa, Peter McCallister szerepét. Fél Hollywood szóba jött korábban, felmerült előzőleg Michael Douglas, Kevin Costner, Martin Sheen, John Travolta, Bill Murray, Jim Belushi, Chevy Chase, Harrison Ford, Tom Hanks, Sean Penn, Mel Gibson, Sylvester Stallone, Christopher Lloyd, Ed O'Neill, Jeff Daniels neve, de még Arnold Schwarzenegger is szóba került!

Sem Joe Pesci, sem Daniel Stern nem mutatott nagy lelkesedést a forgatás alatt, egyik sem hitte, hogy ebből nézett, majd világhírű vígjáték lesz. Ha már nem emlékezne - ami szinte kizárt, hiszen a film nagyon sokszor volt képernyőn -, Joe Pesci volt Harry Lime, az egyik ütődött, ügyefogyott betörő. A karaktert keresve megnézték Mr. Beant, Rowan Atkinsont is, Bob Hoskins pedig visszadobta a szerepet.

Forrás: Home Alone

Majdnem Kirstie Alley lett az anya, Kate McCallister, mert a Nicsak, ki beszél című filmben (1989) meggyőzte a producereket. Alley viszont nem ért rá, mert más dolga volt: a Nicsak, ki beszél még! című filmet forgatta, amely szintén 1990-ben jött ki. Kate Mccallister szerepével olyan színésznőket környékeztek meg, mint Sigourney Weaver, Diane Keaton, Holly Hunter, Jodie Foster, Glenn Close, Geena Davis, Jamie Lee Curtis, többek között, de Catherine O'Hara kapta végül. A Reszkessetek, betörők! sztárja pedig Macaulay Culkin volt, ez mindenki tudja - de azt nem, hogy már más a neve.

Három hónap alatt vették fel a filmet. 1990. február 14-én kezdődött a forgatás, május 16-án végeztek, majd jött az utómunka, a vágás, és minden más. Nem állítjuk, hogy a világ minden országában olyan kultikus darab, mint itthon, például az IMDb-n csak 7,6-on áll, de remek szórakozás, karácsonyra megunhatatlan családi vígjáték.