Nehezen dolgozta fel súlyos betegségét Muri Enikő

Muri Enikő
Vágólapra másolva!
A Sugarloaf énekesnője kemény időszakot tudhat maga mögött: tavaly egy nőgyógyászati szűrővizsgálaton derült ki, hogy a jobb oldali petefészkében egy ötcentiméteres ciszta van.
Vágólapra másolva!

Bár volt esély arra, hogy magától felszívódik, fél évvel később kiderült, a duplájára nőtt, és a másik petefészkében is kialakult egy. Műteni kellett, a jobb oldali petefészkét eltávolították, a másikból pedig kivették a cisztát.

"Szerencsére akkor a szövettani eredmény jó volt, nem volt rákos sejt sehol. Azóta már voltam két kontrollvizsgálaton, mindent rendben találtak, de félévente így is járnom kell szűrésre. Gyorsan felépültem, már a múlté a betegség. Fizikálisan a műtét után nem volt bajom, de lelkileg nem volt egyszerű ez az egész.

Az orvos azonnal megnyugtatott, hogy ettől nem kell félnem, de így sem volt könnyű feldolgozni a procedúrát" - mesélte a Blikknek.

Forrás: Muri Enikő/Instagram

"Fel akartam hívni a nők figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára. Ha csak egy ember is azért megy nőgyógyászhoz, mert olvasott rólam, már megérte" - tette hozzá.