Szenvednek Terry Black gyerekei, hazaköltöznek

Terry Black
Vágólapra másolva!
Árvai Mónika szerint állami gondozásba kerülne a kiesebbik gyerek Németországban, így inkább hazajönnek. A TV2-n, a Mokkában elmesélte, hogy a két gyereket megviseli a helyzet.
Vágólapra másolva!

A 14 éves Fanny és a 18 éves Dani Terry Black szeptemberi halála óta árvák. Mint írtuk, Terry Black egy barátnője, Árvai Mónika ugyan vállalta az elhunyt végakarata szerinti gyámságot, de a német hatóságok azóta sem bólintottak rá hivatalosan, hiába gondoskodik saját megtakarított pénzét felélve a gyerekekről.

Terry Black Forrás: TV2

Mostanra végképp ellehetetlenült a helyzetük, így kénytelen volt az asszony itthon is megkezdeni a gyámsági eljárást. Úgy döntött, haza kell költözniük, különben Fannyt elkerülhetetlenül intézetbe viszik.

Hatalmas adósság

A Mokkában részleteket árult el erről: „Ez véresen komoly. Nem várjuk meg ezt az eseményt, hanem hazaköltözünk... Szegény Terry nem tudta fizetni a lakbért nyolc hónapig. Intézkedés nem volt, számlát meg nem is kapunk" - jelezte.

Beszámolt arról, hogy 150 ezer eurós adóssága volt Terry Blacknek, de tudomása szerint Németországban van egy olyan örökösödési törvény, ha nem fogadja el valaki az örökséget, akkor felmenőjének adóssága sem száll rá. „Egyedül a lakástartozás kérdéses, a többi adósságot nem tudják behajtani" – bizonygatta.

Feszült a helyzet

Természetesen a kamaszkorú gyerekeket megviselte az elmúlt pár hónap. „Nagyon feszült a helyzet. Dani jobban felfogja, de már Fanni is... a viselkedésükön is látszik sajnos. Leültünk az asztalhoz, megbeszéltük, tudják a tényeket, átbeszéltük a lehetőségeket. Megyünk haza" – szögezte le Árvai Mónika.

Neki kis garzonlakása van Magyarországon, úgy véli, sok jó ember kis helyen is elfér átmenetileg. Állítja, hogy semmilyen anyagi segítséget nem kaptak a német államtól. Nekik most a nyugalom a fontos, nem a bizonytalanba jönnek, véli.