Bármikor kilyukadhat Judy tüdeje

Judy
Vágólapra másolva!
Az énekesnő és zenész testvére is ugyanabban az örökletes betegségben szenvednek, ami miatt az életük bármikor veszélybe kerülhet.
Vágólapra másolva!

A vér amiatt volt szükséges, mert annak segítségével a család bármely tagja számára elérhető lesz az őssejt, amivel körülbelül nyolcvan különböző, súlyos betegséget lehet kezelni. Judy már felnőtt volt, amikor kiderült, fejlődési rendellenességgel született: a pneumothorax (PTX) nevű betegséget diagnosztizálták nála, ami miatt tüdejének szövetei gyengébbek az átlagnál.

Forrás: Molnár-Kis Judit

"Nálam egy tüdőszűrés alkalmával diagnosztizálták a betegséget. Foltot találtak a tüdőmön, és ez minden egyes alkalommal így van. Amíg egy átlagembernek elég egyszer elmennie vizsgálatra, nekem egészen biztos, hogy ötször vissza kell mennem, mert elváltozást találnak. Aztán szerencsére mindig kiderül, hogy ez csak a PTX miatt van" - mesélte a hot! magazinnak.

A családban nem ő az egyetlen, aki ezzel a betegséggel küzd: testvére, Tibor szintén pneumothorax-ban szenved. Neki két alakalommal kellett eltávolítani a tüdőlebenyét, és már a színpadon is lett rosszul. A betegség következtében a tüdőszövetek nem alakultak ki rendesen, emiatt bármikor kilyukadhat. Judy megtanult együtt élni a betegséggel, illetve mindent megtesz azért, hogy egészségesen tudjon élni.