Kissé idegesek lettek a Star Wars-rajongók

2019.12.04. 08:28

A karácsonyi időszak egyik slágerterméke a sorozatrajongóknál Baby Yoda, ám sok helyen nem kapható.

A Disney elég jól ráérzett arra, hogyan dobja fel a The Mandaloriant, az első élőszereplős Star Wars-sorozatot, betett egy kis lényt, aki Yoda fajából való, de még picike, gyerek, mindössze 50 éves (ez nem kor annál a fajnál). A kis szerzetet, akit Baby Yoda néven emlegetnek, sokan megszerették, bájos, cuki, és nem olyan idétlen, mint Jar Jar Binks volt, akit szintén a gyerekek kedvencének szántak.

A popkulturális jelenségekre gyorsan reagáló gyártó, a Funko, már elő is állította a figurát, akit sokan látnának ajándékképp a karácsonyfa alatt. Egy nagy probléma azonban akadt, a Variety cikke szerint idén már nem lehet kérni kiszállítást. A 25 dolláros játékfigura, ha most rendeljük meg a ShopDisney.com oldalon, akkor 2020 áprilisában érkezhet meg. A 13 dolláros példány májusra, a 30 dolláros mini Yoda pedig júniusra várható – ha a héten rendelünk.

A hivtalos Baby Yoda hiánycikk egy darabig

Nem arról van szó, hogy a Disney marketinggépezete totális csődöt mondott volna, máshol kell keresni a probléma okát. A kis figura a novemberben indult sorozat első részének legvégén bukkant fel, óriási meglepetést keltett, másnap tele volt vele az internet, minden Star Wars-rajongó teóriákat gyártott. A kis figurát nem lehetett legyártani milliószám a premier előtt, mert híre ment volna, hogy készül ilyen, és elvette volna a bemutató epizód varázsát.

The Mandalorian: képgalériáért klikk a fotóra!Disney

A Disney tehát titokba tartotta Baby Yoda érkezését, nem ment még a gyártósorra, hadd legyen nagy a meglepetés, hadd szóljon nagyot a The Mandalorian. Ezzel persze azt kockáztatták, hogy merchandising-vonalon késésben leszek a mindenféle – nem hivatalos – produktumokkal szemben. Erről itt írtunk korábban, itt meg is nézhet pár igénytelenebb külsejű kis Yodát.