Többszörös áron kínálják a Vajna-hagyatékot az interneten

2019.12.10. 10:24

Az e-Bayen felbukkantak azok a bőrkötéses forgatókönyvek, amelyeket szombat délután árvereztek el a Nagyházi Galériában.

Az 1995-ös A skarlát betű díszpéldányának a kikiáltási ára 50 ezer forint volt, kilencvenezerért vették meg, az e-Bayen pedig több mint fél millióért próbálnak rajta túladni. Fent van még a neten a Hajszál híján, a Reneszánsz ember, a Jákob lajtorjái és A hold hegyei is,  drágábban, mint amennyiért megvette valaki - írta a Blikk. Egyértelmű, hogy nem magának licitált az illető, csak azért vette meg a forgatókönyveket, hogy keressen rajtuk. 

Az özvegy reméli, hogy filmrajongók veszik meg. "Szomorúan veszem tudomásul, hogy a forgatókönyveken így adnak tovább. Az aukciót részben jótékonysági célból szerveztük meg, abban reménykedve, hogy Andy tisztelői és a filmrajongók licitálnak majd. Már csak abban bízhatok, hogy a sokszoros áron meghirdetett forgatókönyvek végül tényleg olyan gyűjtőhöz vagy rajongóhoz kerülnek, aki értékelni tudja azokat" – nyilatkozta a lapnak. Vajna Tímea az aukción nem volt jelen, Los Angelesben él.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK