Békésen, nyugodtan fogyasztotta a reggelijét, amikor váratlan vendége érkezett.

Mint ismert, Palik László jó tíz éve tűnt el a képernyőről, kivonult a médiából, és sokan csak találgattak, hol él, mit csinál. 2018-ban kereste meg Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója azzal, hogy térjen vissza, háromhetes munkáról lenne szó, Dominikán kell forgatni 2018 december végétől az Exatlont. Palik úgy vélte, három hét a család nélkül még menni fog, elvállalta a munkát, érzelmekkel és hangerővel nem spórolva nekilátott, igazi, sportriporteri képességeket igénylő feladat volt az Exatlon Hungary futamait kommentálni.

Exatlonos képgalériáért klikk a fotóra!Fotó: Polyák Attila - Origo

A tévések élete azonban nem mindig kiszámítható, természetesen vannak gyors döntések, vannak nézettségi grafikonok is. Mint a mai TV2-es sajtóeseményen elmesélte, már túl volt a vállalt három héten, távol a családtól, más kontinensen, Dominikán, és épp a reggelijét fogyasztotta egykedvűen, amikor egy váratlan vendég telepedett oda hozzá. Nem tudott róla, hogy oda utazik a programigazgató, így igencsak meglepődött. „Nyolcvan" – közölte vele Fischer Gábor, és ebből tudta meg Palik, hogy a jó nézettség miatt nem fejezik be az Exatlont pár hét után, hanem ráhúznak még sokat. Persze vállalta, így lett 81 forgatási nap a három hétből.

Az új Exatlon kihívói és bajnokai, és persze a komplett stáb karácsony után indul útnak, és már szilveszter előtt forgatnak, hogy január 1-jén adásban lehessen a műsor. Itt olvashat bővebben erről, itt pedig új képgalériát talál a Bajnokok nyolc versenyzőjéről.