Jean-Paul Belmondo és Bud Spencer családja is beszállt a Jónak lenni jó!-ba

Vágólapra másolva!
Már 35 millió forint gyűlt össze a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában – mondta az Origónak Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója. A Jónak lenni jó!-t nyolcadik alkalommal rendezik meg, december 15-én estig lehet adakozni és hozzájutni a felajánlott csomagokhoz, tárgyakhoz.
Vágólapra másolva!

A közmédia Jónak lenni jó! akciója továbbra is várják az adományokat. A 13600-as szám hívásával a 04-es melléken vagy SMS-ben a 13600-as számon a 04-es kód elküldésével, 500 forinttal segíthetik. a Jónak lenni jó! idei kedvezményezettjét, a 30 éve működő, koraszülötteket segítő Peter Cerny Alapítványt.

Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója az Origónak elmondta, hogy december 15-én derül ki, hol áll meg a számláló, de 10-én, kedd délben 35 millió forintnál tart a gyűjtés: „A végösszeget nem szeretném megtippelni, viszont nagyon fontosnak tartjuk megköszönni a hétköznapi emberek adományozó kedvét.

főleg magánemberektől, de néhány cégtől is érkezett felajánlás. Korábban természetbeli adományok is voltak, most viszont a pénz a fontos, hogy az alapítvány hozzájusson a szükséges eszközökhöz."

MTVA

Advent harmadik vasárnapján egész napos programmal zárul a kampány. Ennek keretében a közmédia több csatornáján reggeltől estig tartó műsorok lesznek, többek között bemutatják a Peter Cerny Alapítvány munkáját is. Az adományozók között van, többek között, a Thália Színház, a Vidámszínpad, a Nemzeti Színház.

December 15-én tehát egész nap, a közmédia több csatornáján ez lesz a visszatérő téma, a hírességek, zenészek, színészek mellett olyanok is feltűnnek, akiknek az alapítvány mentette meg egykor az életét.

Ismert emberek személyes tárgyaikat ajánlották fel,

ezekről a honlapon lehet tájékozódni: nyolc darab olyan tárgy van, amelyre licitálni lehet, a többi fix áron kerülhet új gazdájához. December 15-én este tízig lehet adakozni, licitálni, vásárolni. A teljes bevétel az alapítvány számlájára kerül.

Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Siklósi Beatrix az Origónak elmondta, hogy Bud Spencer családja is beszállt a jótékonysági akcióba, az itthon igen népszerű színész korábban is támogatta a Jónak lenni jó!-t. Így volt ez Jean-Paul Belmondoval is aki korábban a filmszerepeiben használt dzsekijét ajánlotta fel, most viszont egy dedikált nyakkendőt adott át Párizsban az M5 stábjának. Ákos dedikált lemeze elkelt hamar, de van nálunk az Omega együttesről festmény, Zoób Katitól egy különleges, szamármotívumos ruha, ahogy a Shaolin testvérek, Fenyő Miklós is beszállt a kampányba.

„90-100 tárgyhoz vagy csomaghoz lehet hozzájutni, miközben jót cselekszik az ember. A köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita egy csodálatos pohárkészletet ajánlott fel, ő amúgy a tegnapi napot az alapítvánnyal töltötte. Késő délutánig a Cerny Alapítvány mentőautójában 'teljesített szolgálatot' a személyzettel együtt és figyelte, hogyan zajlik a koraszülött-mentés. Erről kisfilm is készült, ami december 15-én kerül adásba. A Jónak lenni jó idei akcióját Áder János köztársasági elnök is támogatja" – árulta el az M5 igazgatója.

Van még labda, úszódressz

Aki szeretné, még beszerezheti Erdei „Madár" Zsolt dedikált bokszkesztyűjét, Helen Mirren dedikált fotóját, Fenyő Miklós Made in Hungária című dalának kézzel írt, eredeti példányát vagy épp Hosszú Katinka úszódresszét, amit szintén szignózott a tulajdonos.

Siklósi Beatrix az Origónak elmondta, hogy az Operettszínház egy páholy megvásárlásával kíván hozzájárulni az akció sikeréhez, de Ronaldinho által dedikált labdát is meg lehet vásárolni. A mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon lehet böngészni a megvásárolható tárgyak között.

A közmédia maga is az adományozók között szerepel, ugyanis 2020. január 1-jén lesz az Újévi Nyitány, a Magyar Rádió Szimfónikus Zenekarának, az M5 csatornának és a Zeneakadémiának hagyományteremtő közös koncertje Vásáry Tamás vezényletével, amelynek teljes bevétele szintén az alapítvány munkáját támogatja majd.