A Dal 2020: rekordot döntött a nevezések száma

A Dal - döntő - Pápai Joci győztes
Budapest, 2019. február 23. Pápai Joci (k) ünnepel, miután Az én apám című dallal megnyerte A Dal 2019 televíziós versenyt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2019. február 23-án. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Rekordot döntve minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett A Dal 2020 pályázati felhívására.
Vágólapra másolva!

A műsorkészítők jó döntést hoztak azzal, hogy jövőre az eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar dalokat, tehetségeket, értékteremtő produkciókat támogatják - mondta a Petőfi Rádióban el Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója.

Elmondta, hogy a szakmai zsűri feladata nem lesz egyszerű, hiszen a beérkezett 559 dalból kell kiválasztaniuk a legjobb 30-at, amelyek bekerülnek a televíziós műsorsorozatba. A nevezett dalok széles műfaji skálán mozognak, és vannak teljesen új előadók a már jól ismert szerzők mellett.

Pápai Joci ünnepel, miután Az én apám című dallal megnyerte A Dal 2019 televíziós versenyt Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Dal 2020 nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja: a győztes felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain, kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül, egyben megkapja a Petőfi Zenei Díj Az év dala elismerését.

A műsorban több különdíjat adnak át: A Dal 2020 legjobb dalszövegírója, A Dal 2020 felfedezettje és A Dal 2020 legjobb akusztikus felvétele elismerés birtokosa a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is elnyeri.