Tévésorozatok, amelyektől végleg elbúcsúztunk 2019-ben

15 érdekesség, amit tudnod kell a Trónok harca utolsó évadáról
Vágólapra másolva!
2019 a sorozatrajongók számára akár szomorú év is lehetett, hiszen amellett, hogy remek új produkciók indultak, sok szériának búcsút is kellett intenünk. Véget ért a Trónok harca, az Agymenők, a Gotham, A viszony, de ez még korántsem a teljes lista – tíz szériáról rövid ismertetőt olvashat, több produkciót csak megemlítünk: a közös bennük, hogy legalább három évadot megértek, és 2020-ban már nem lesznek képernyőn.
Vágólapra másolva!

Broad City

Utolsó adás: március 28.
Évadok száma: 5

Forrás: Comedy Central

A kritikusok által is értékelt komédia volt két húszas éveiben járó nőről, akik a New York-i forgatagban keveredtek különféle kalandokba – mintha egy hitelesebb Szex és New York-ot vagy egy viccesebb Csajok-at láttunk volna. Az alkotók, Ilana Glazer és Abbi Jacobson a két főszerepet is magukra osztották: előbbi egy élvhajhász munkakerülőként jelent meg, utóbbi pedig illusztrátorként szeretett volna karriert csinálni, de a barátnője sokszor eltérítette, rossz útra vitte.

Gotham

Utolsó adás: április 25.
Évadok száma: 5

Forrás: Fox

A Batman-ből ismert James Gordon nyomozó előtörténete volt, amelyben a képregények és filmek számos fő- és mellékalakja – többek között a kamasz Bruce Wayne is – megjelent. A zöldfülűként még meglehetősen idealista rendőrt A narancsvidék-ben és a Terepen-ben látott Ben McKenzie, a későbbi Batmant pedig David Mazouz játszotta, a készítő A mentalistá-t és a Rómá-t is jegyző Bruno Heller volt. Itt abba is belenézhet, hogy miként készült a sorozat magyar szinkronja.

Az alelnök

Utolsó adás: május 12.
Évadok száma: 7

Forrás: HBO

Az eredetileg Veep címet viselő széria az Egyesült Államok fiktív női alelnökéről szólt, akit Julia Louis-Dreyfus alakított olyan meggyőzően, hogy 2012 és 2017 között minden évben hazavihette a legjobb vígjátéki színésznőnek járó Emmy-díjat. Maga a produkció is zsinórban háromszor (2015-ben, 2016-ban és 2017-ben) nyert Emmyt a legjobb vígjátéksorozatként, Golden Globe-ra kétszer jelölték ugyanebben a kategóriában.

Agymenők

Utolsó adás: május 16.
Évadok száma: 12

Forrás: CBS

A szériát nem nagyon kell bemutatni senkinek, aki az utóbbi évtizedben követte, hogy mi történt az amerikai televíziózásban, hisz az Egyesült Államokban hamar a legnépszerűbb vígjátéksorozattá vált, a csúcson, a kilencedik évaddal átlag több mint 20 millió nézőt vonzott. 46 Emmy-jelölésből hetet beváltott, 2017-ben pedig elindult a testvérsorozata, a szintén népszerű Az ifjú Sheldon is. A fináléról itt írtunk bővebben, a neves vendégszereplőkről itt talál egy galériát.

Trónok harca

Utolsó adás: május 19.
Évadok száma: 8

Forrás: HBO

Szintén nemigen akadhat olyan sorozatrajongó, aki ne ismerte volna a George R. R. Martin regényfolyama alapján készült szériát, hisz a kétezres évek legnagyobb hatású sorozata volt: rendre vezette a letöltési listákat szerte a világon, 2019-ben a Twitteren is a legtöbbet emlegetett szériává vált. A befejezésben alapvetően csalódtak a rajongók, de azért bizonyára így is fájlalják, hogy kedvencük a végéhez ért – nekik itt javasoltunk pár sorozatot, amely talán pótolhatja a Trónok harcá-t.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!