Fiatal szerelme is kaphat Benkő Dániel százmilliós örökségéből

Benkő Dániel
Vágólapra másolva!
70 helyiség van a zegzugos, furcsa, budai villában, ami önmagában százmillió forintot érhet.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, az extrovertált, exhibicionista művész, Benkő Dániel látszólag szerény életet élt, nem járt drága ruhákban, de volt egy háza Buda festői területén. Az erdő szélén fekszik, az egyik legelőkelőbb hegyvidéki részen, a XII. kerületben. „Egyedül építettem, de azt sem tudom megmondani, mekkora. Csak azt, hogy több mint 70 helyiség van benne" – mesélte nyolc évvel ezelőtt. A különleges villa egy szomszéd szerint olyan volt, mint egy labirintus, és azután, hogy Benkő meghalt, állítólag pár gyanús alak tűnt fel a ház körül.

Bazsarózsa és Benkő Dániel tv2

Kérdés, kik az örökösök, mert a budai villa mellett volt egy svábhegyi hangstúdiója is, valamint értékes festményeket, valamint százezreket érő gitárokat és lantokat is birtokolt. Évekkel ezelőtt, egy interjúban ezeket a javakat kétszázmillió forintra becsülte, ám ez az összeg azóta jóval nagyobb lehet, hiszen nőttek az ingatlanárak. Ingatlanjai és műkincsei mellett 1300 palack drága bort halmozott fel a pincéjében található bortrezorban.

tv2

Az örökség alapvetően kétfelé mehet, a lantművész két lánya örökölheti a vagyont. Más a helyzet, ha a 72 évesen elhunyt Benkő írt végrendelet, mert ebben az esetben a 28 éves Renáta is örökös, őt a médiában Bazsarózsaként, múzsájaként mutatta be a lantművész.

A fiatal nővel jelent meg többször a médiában, a háttérben a lantművész tv2

Benkő két lánya közül a fiatalabbal, Dalmával volt számottevő kapcsolata, az első lány, Vivienne egy francia nőtől született, róla annyit mondott korábban, hogy „tízévente beszélnek."

Friss sztárhírekért kövesse a Tévé rovat Facebook-oldalát!