L. L. Junior ismét gyászol: koronavírusban meghalt Egerszegi Judit

Egerszergi Judit; Tardy Balázs színpadi jelenet
MTI Fotó: Kerényi László Miskolc, 1981. március 31. Egerszegi Judit és Tardy Balázs a Miskolci Kabaré tagjai a "Már csak ez hiányzott" című műsorban. MTI Fotó: Kerényi László
Vágólapra másolva!
Meghalt Egerszegi Judit színésznő, Körtvélyessy Zsolt színész felesége, L. L. Junior anyósa.
Vágólapra másolva!

67 évesen meghalt Egerszegi Judit, miután öt héttel ezelőtt megfertőződött a koronavírussal. "Judit cukorbeteg volt, vizesedéssel került kórházba, de aztán koronavírus-pozitív lett, ezért átszállították a Szent László Kórházba. Ott rohamosan romlani kezdett az állapota, lélegeztetőgépre került, levették arról, aztán megint vissza... így ment ez két-három hétig. Végül öt hét alatt elment az én Juditom" – mondta a Borsnak a színésznő özvegye, Körtvélyessy Zsolt.

Egerszegi Judit és Tardy Balázs 1981-ben a Miskolci Kabaréban Forrás: MTI/Kerényi László

Az egyedül maradt színész most egy időre a lányához, Kingához költözött, aki történetesen L. L. Junior felesége. "Az anyósom a világ legjobb embere volt. Kedves, empatikus és nagyon tehetséges. Fantasztikusan játszott és írt, és úgy tudott mesélni, mint senki. Minden sztorija felért egy mozifilmmel, olyan színesen tudta cifrázni a történeteket: ha lement a boltba, és arról mesélt, azt is tátott szájjal hallgatta mindenki. A cinkosom volt. Ha Kingával valamin összekaptunk, ő sokszor állt ki mellettem, mert tudta, hogy mennyire szeretem a lányát" – emlékezett Junior.

Egerszegi Judit Szolnokon, Békéscsabán és Miskolcon is volt színházi társulati tag, játszott Jancsó Miklós Szörnyek évadja című filmjében, valamint a Kisváros pár epizódjában, de aztán feladta a karrierjét a családja kedvéért.