A TV2 óriási győzelmével indult 2020, az RTL kikapott

Exatlon
Vágólapra másolva!
A TV2 nagy győzelmével indult az év. Január elsején a Tények, a Tények Plusz és az Exatlon is megverte a másik kereskedelmi tévé rivális műsorait, ráadásul minden csoportban: a teljes lakosságban, a 18-59-es korosztályban, és még az RTL-nek fontos 18-49-es korosztályban is. Magyarországon, az év első napján egyébként minden korosztályban az Exatlon Hungary volt a legnézettebb műsor. A Nielsen mérése alapján a TV2 sikerét és az RTL bukását hozta 2020 első napja.
Vágólapra másolva!

Az ünnepi időszak után mindig új verseny kezdődik, természetesen nem mindegy, mely csatorna miképp kezdi az évet. A TV2 nagyszerű rajtot vett a karácsonyi sikerek után, teljes lakosságban a Tények közel 22 százalékos közönségaránnyal nyert, majdnem egymillió tévéző nézte, a Tények Plusz 21,3 százalékot ért el. Az RTL Klub Híradóját csak 18 százalék nézte, azaz kikapott.

Ugyancsak a teljes lakosságban az Exatlon Hungary második évadjának premierje megverte az RTL Klub új sorozatát, azaz ebben a tekintetben is siker a TV2-nél, kudarc az RTL Klubnál.

Exatlon Hungary - minden korosztályban győzelem tv2

A 18-59-es korcsoportban is a TV2 végzett az élen a Tényekkel (19,04 százalékos közönségarány), a Tények Plusszal (18,68%) és az Exatlon Hungary természetesen ebben a korosztályban is több nézőt érdekelt, mint RTL-es riválisa. Mint látható a grafikonon, az RTL sorozatáról elkapcsoltak a nézők, folyamatosan esett a nézettsége:

Forrás: Nielsen

A 18-49-es korosztályban is a TV2 nyert magabiztosan.

A Tények Plusz (17,7 százalékos közönségaránnyal), a Tények (17,49%) és az Exatlon Hungary (14,27%) adott riválisát megverte. A grafikonon is világosan látszik például az Exatlon hatalmas fölénye. (Mind a 18-59-es, mind a 18-49-es korosztályban egyébként jobb közönségarányt ért el a TV2 filmje, a BUÉK is, mint a másik csatornán vetített film.)

Forrás: Nielsen

Minden korosztályban az Exatlont nézték a legtöbben újév első napján Magyarországon

Január 1-jén este indult tehát a TV2 extrém sport realityje, az Exatlon Hungary második évada. Az első adást fölényes győzelemmel zárta, ugyanis mind a 18-49-es, mind a 18-59-es célcsoportban sikerült az RTL Klub nagyszabású kosztümös sorozatát maga mögé utasítania - írta közleményében a TV2. Sőt, tehetjük hozzá, minden korosztályban az Exatlont nézték a legtöbben: azaz, a nagy sikerű sportreality győzelmével és az RTL-sorozat bukásával indult 2020.

A két csatorna közönségaránya a Bátrak földje adásideje alatt így alakult: TV2: 13,8 vs. RTL Klub: 11,5 (18-59), TV2: 14,7 vs. 11,7 (18-49). A TV2 számára a sikert a Tények alapozta meg, amely szintén mindkét korcsoportban megelőzte az RTL Klub hírműsorát.

A nézettségi görbékből jól látszik, hogy az RTL új sorozata nem tudta ott tartani a nézőit. A TV2 mindkét korcsoportban, mind főműsoridőben, mind a teljes napon győzelemmel zárta a január elsejét. Az Exatlon Hungary vadonatúj pályákkal és még izgalmasabb versenyekkel jelentkezik minden hétköznap este a Mintaapák után.