Két Golden Globe-díjat kapott a Csernobil

Set up for the Golden Globe Awards 2020 in Beverly Hills Cinema Award RED CARPET BUILDING ACE ENTERTAINMENT Golden Globes Film and TV Award HFPA Hollywood Foreign Press Association Honor 77th Annual Golden Globe Awards Awards Ceremony TV ARRIVAL FILM Cult
Preparations for the 77th Golden Globe Awards at the Beverly Hilton Hotel. Beverly Hills, January 3rd, 2020 | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az HBO drámai minisorozatának győzelme vátható volt, a II. Erzsébet életét bemutató The Crown is két Golden Globe-bal gazdagozott. 
Vágólapra másolva!

A Golden Globe nem csak a filmekről, hanem a sorozatokról is szól. A legjobb drámák közt vetélkedett a sztárokkal teli Big Little Lies (hatalmas kis hazugságok), a valóban impozáns The Crown, a Killing Eve, a The Morning Show, amivel Jennifer Aniston 15 év után visszatért a sorozatokhoz (a Jóbarátok ugyanis 2003-ben véget ért), illetve a Succession. A komédiáknál a Barry, a Fleabag, a The Kominsky Method, a The Marvelous Mrs. Maisel és a The Politician került a legjobbak közé.

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Dave Bedrosian/Geisler-Fotopress

A minisorozatok mezőnye sem volt gyenge, a sok nézőt sokkoló Csernobil megkapta ellenfélnek a 22-es csapdáját, Geroge Clooney-val, de a Fosse/Verdon, a The Loudest Voice és az Unbelievable sem véletlenül került a top 5-be.

A drámai férfiszínészek között Brian Cox (Succession), Kit Harington (Trónok harca), Rami Malek (Mr. Robot), Tobias Menzies (The Crown), Billy Porter (Pose) reménykedhetett, a nőknél Jennifer Aniston, (The Morning Show), Jodie Comer (Killing Eve), Nicole Kidman (Big Little Lies), Reese Witherspoon, (The Morning Show) és Olivia Colman (The Crown) volt a mezőnyben, nagy nevek kétségkívül.

A legjobb drámai sorozat a Succession lett, a Fleabag nyert a komédiáknál. A Csernobil győzelme a minisorozatok közt nem okozott nagy meglepetést, megérdemelt volt, és Olivia Colman is elhozta a díjat a The Crown-ban, A koronában nyújtott alakítása miatt. Brian Cox a Succession-ben nyújtott emlékezeteset, ő kapta a legjobb férfiszínész díját drámai sorozatért. Itt a többi nyertes listája.