Ezeket a könyveket olvassa, ha fel akar készülni 2020 sorozataira

Reese Witherspoon a Kis tüzek mindenütt című könyvvel
Vágólapra másolva!
2020-ban több könyvből készül tévés verzió, népszerű és (itthon) kevésbé ismert regényeket is átdolgoznak a képernyőre. Jön a Kirké, Az idő kereke és az Americanah sorozatváltozata, de például Reese Witherspoont, Kaley Cuocót vagy Ethan Hawke-ot is olyan szériában láthatjuk legközelebb, amely egy könyvön alapul. Ajánlunk pár művet, ezeket olvassa mostanában, ha egy lépéssel a tévés kínálat előtt akar járni.
Vágólapra másolva!

Celeste Ng: Kis tüzek mindenütt

Március 18-án már érkezik is a sikerkönyv tévés adaptációja (Little Fires Everywhere), amelynek Reese Witherspoon és Kerry Washington a főszereplői és a producerei. Már Celeste Ng első könyve, az Amit sohase mondtam el is olvasható volt magyarul, újabb története egy jómódú, ám elég unalmas településen, az ohiói Shaker Heightsben játszódik, ahol az állóvizet felkavarja – és a lakosokat jól meg is osztja -– egy Kínából adoptált csecsemő érkezése.

James McBride: The Good Lord Bird

Ethan Hawke és Joshua Caleb Johnson a The Good Lord Birdben Forrás: Showtime

A víz színe írójának regénye, amelyből a Showtime készített sorozatot Ethan Hawke főszereplésével és produceri közreműködésével. A február 16-án induló szériában a színész John Brownt, a rabszolgaság ellen küzdő mozgalom egyik vezérét játssza, aki itt egy fiktív társat is kapott egy Onion nevű, korábban rabszolgaságra kényszerített fiú (Joshua Caleb Johnson) személyében – ők ketten visznek véghez olyan tetteket, amik végül az amerikai polgárháború kitöréséhez vezetnek.

Stephen King: A kívülálló

Még jobban kell sietnie, ha valamennyire fel akar zárkózni a történetből, január 12-én (a magyar HBO-n másnap) debütál ugyanis a sorozatváltozat Stephen King 2018-as regényéből. A könyv és a széria azzal indul, hogy meggyilkolnak egy 11 éves fiút, akinek a holttestén megtalálják az egyik tanára DNS-ét – az ügy tehát egyértelműnek tűnik, az állítólagos tettesnek azonban holtbiztos alibije van a gyilkosság idejére.

Chris Bohjalian: The Flight Attendant

Kaley Cuocóból zűrös stewardess lesz Forrás: CBS

Az Agymenők-ből ismert Kaley Cuoco lesz a producere és a főszereplője a drámai sorozatnak, amely Chris Bohjalian könyve alapján készül – az írótól a Férfibőrben-t és a Hajnali alkony-t olvashattuk magyarul. A The Flight Attendant egy stewardessről szól, aki az utazásai során rendszeresen ájultra issza magát, ám az egyik ilyen alkalommal egy halott férfi mellett ébred Dubajban.

Lapozzon, a fele még hátravan, a következő oldalon is ajánlunk négy könyvet!